Xiaomi zřejmě chystá Wear OS hodinky

Xiaomi zřejmě chystá Wear OS hodinky
2023-03-02T09:30:29+02:00
• 2. 3. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Xiaomi není nováčkem na trhu s chytrými hodinkami a náramky. Ostatně právě v kategorii náramků tato společnost zazářila a nyní se více soustřeďuje právě na hodinky. Důkazem je poslední model Watch S1 Pro, který navazuje na Watch S1 s NFC placením a prémiovými materiály. Začíná se ale spekulovat o dalším významném kroku.

Xiaomi uvedlo hodinky Watch S1 Pro

Další meta je Wear OS?

Jakožto majitel Xiaomi Watch S1 mohu jednoduše konstatovat, že Xiaomi umí vyrobit hodinky, jen ten software není tak daleko, jako konkurence s plnohodnotným operačním systémem. Například nejnovější přírůstek Watch S1 Pro má jako systém MIUI Watch OS, který je postaven na Androidu, ale neobsahuje tradiční možnosti, jaké najdeme u Wear OS, byť je zde k dispozici placení přes NFC. Bohužel je trochu omezené a nenabízí takový komfort jako Google Pay.

Začíná se ale spekulovat, že bychom se nakonec mohli dočkat hodinek od Xiaomi, které nabídnou plnotučný systém Wear OS, konkrétně ve verzi 3. S informace přichází redakce 9to5google, která má zdroj obeznámený se situací u výrobce. Dle jejich zjištění budou hodinky používat stejné schéma značení, jako stávající modely. To může být trochu problém pro případné zájemce, jelikož nepůjde jen podle označení poznat, jestli jde o hodinky s MIUI Watch OS nebo s Wear OS. Samozřejmě Xiaomi se může pustit do krkolomných názvů, něco ve stylu Xiaomi Watch S1 Wear OS a podobně.

PXL 20230203 070909716 2505x1413x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Co se týče aplikace, která je nyní vyžadována po každém výrobci k hodinkám s Wear OS, tak Xiaomi by mělo zachovat stávající Mi Fitness (Xiaomi Wear), jen prostě bude podporovat další modelovou řadu hodinek. Bohužel nemáme více informací k dispozici, ale dá se očekávat, že první zmínky, specifikace a případná podoba se objeví právě ve zdrojových kódech této aplikace.

Pokud se Xiaomi bude držet plánů, dočkáme se nových hodinek s Wear OS ještě letos. Pro samotný ekosystém tohoto operačního systému se bude jednat o další posílení. To první přišlo se vstupem Samsungu a jeho hodinky Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat