Samsung představil Exynos Connect U100

Samsung představil Exynos Connect U100
2023-03-23T09:45:15+02:00
• 23. 3. 2023

Zdroj: Samsung

Už nyní se spekuluje, že Samsung nepoužije u další generace top modelů Galaxy S své vlastní procesory Exynos a zůstane u konkurenčního Snapdragonu. Ostatně má vyvíjet zcela nový procesor, který by se měl používat až za dva roky. Mezitím pracuje na Exynos 2300, což by mělo být jen označení a základ pro budoucí Tensor procesory společnosti Googlu. Samotná značka Exynos ale jen tak nevyčkává a do svého portfolia dostává novinku Exynos Connect U100.

Exynos Connect U100

V tomto případě nejde o procesor. Ostatně jak název napovídá, jedná se i čipset starající se o konektivitu. Konkrétně Exynos Connect U100 slouží pro UWB, tedy ultraširokopásmové spektrum. Tato technologie slouží pro komunikaci za využití minimálního množství energie na velmi krátkou vzdálenost. Využívá pásmo o šířce 500 Mhz.

Novinka si najde využití zejména u možnosti určování vzdálenosti a polohy, přičemž je použito velmi silné šifrování, aby nebylo možní kompromitovat samotnou komunikaci. Samsung slibuje přesnost v jednotkách centimetrů. V samotném čipsetu jsou integrovány technologie jako samotné rádio, úložiště i správa IP adres. Dá se říci, že se jedná o skoro hotové řešení pro nasazení v nejrůznějších zařízeních, a ne jen u mobilních telefonů.

Exynos Connect U100 Press Release dl1 1165x1170x

Zdroj: Samsung

Díky spolupráci s Car Connectivity Consortium (CCC) je v novince zajištěna i podpora pro Digital Key Release 3.0, takže může sloužit i pro bezpečné odemykání aut a jejich nastartování. Samsung hodlá čipset nabízet ostatním výrobcům elektroniky, což by mohlo vést k rozšíření této technologie, která se zatím objevovala jen u několika top modelů pár výrobců.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat