Google zřejmě ukončí inovativní projekt Jacquard

Google zřejmě ukončí inovativní projekt Jacquard
2023-03-18T18:00:28+02:00
• 18. 3. 2023

Jacquard; Zdroj: Google

Google někdy ze své divize ATAP přivede zajímavou novinku, která se dostane i do formy komerčního produktu. V roce 2016 jsme se dočkali projektu Jacquard ve spolupráci Levis. Možná se ale začíná s ukončením projektu.

Google Jacquard

Projekt Jacquard je v podstatě založen na inteligentní tkanině, která slouží pro ovládání například mobilního telefonu nebo se nabízí jiné funkce. V podstatě se jedná o běžnou látku, která má navíc vetkány speciální vlákna, která dokáží zaznamenávat dotyk. Ke kompletní funkcionalitě je ale zapotřebí ještě jedno malé zařízení, jež obstarává komunikaci mezi tkaninou a mobilním telefonem.

Google zatím nic neuvedl, ale podařilo se zaznamenat v aplikaci Jacquard nové části zdrojového kódu, které obsahují textace kolem nedostupnosti služby nebo ukončení podpory a podobně. Redakce 9to5google soudí, že se Google připravuje na ukončení celého projektu. Ostatně za celou svou existenci vzniklo jen několik produktů. K dispozici je bundy, batohy a speciální vložky do bot.

Technology App section 3000x3194x

Zdroj: Google

Vzhledem k tomu, že i Google značně redukoval stav zaměstnanců, tak také ukončil mnoho experimentálních projektů. Je nutné zmínit, že v poslední době ukončil také Stadia Games & Entertainment, samotnou službu Stadia, Google Glass a omezil výrazně tým stojící za Fuchsia OS. Případný konec projektu Jacquard by tedy asi nikoho nepřekvapil. Co se týče samotné technologie, zřejmě se o ni budou starat společnosti jako Adidas a podobné.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat