Google představuje softwarové novinky pro Android, hlavně pro Pixely

Google představuje softwarové novinky pro Android, hlavně pro Pixely
2023-03-13T19:54:18+02:00
• 14. 3. 2023

Pixel 7; Zdroj: Google

Google už má ve zvyku představovat balíček novinek pro své smartphony v poměrně pravidelném cyklu. Některé novinky jsou určeny jen pro smartphony Pixel, ale některé se následně se zpožděním dostanou mezi většinu majitelů smartphonů s Androidem. Nyní zde máme nášup dalších novinek.

Netřeba čekat

První novinka se týká vylepšeného focení a konkrétně funkce Night Sight, která byla uvedena s Pixely 7. Google informuje, že vylepšuje samotné algoritmy a hlavně je zrychluje. Nebude tak potřeba tolik času pro zpracování a hlavně se tak sníží i spotřeba energie. Novinka je ale zatím vázána na procesory Tensor od Googlu. I tak očekáváme, že se následně dostane i do jiných mobilů, byť jen série Pixel.

My projectwidth 1000format webp 750x749x

Zdroj: Google

Google také připomněl dostupnost funkce Magic Eraser, ale novinka je dostupná u aplikace Google Fotky, přičemž je nutné, aby si uživatel platil nějakou verzi předplatného Google One. Zajímavější funkce se ale jmenuje Direct My Call, která umožňuje rychlejší proplutí skrze volání, v rámci kterého musíte zadávat volby, abyste se dostali do správné sekce, například když voláte do banky. Bohužel je novinka omezena na USA a angličtinu.

Sice jsme si mysleli, že se funkce Health Connect dostane do mobilů až s Androidem 14, tak ve skutečnosti přichází dnes. Jde v podstatě o centrum pro data o zdraví, sportování a podobných informací, přičemž je možné napojit mnoho aplikací a služeb. Díky tomu lze kombinovat data a získat tak lepší přehled.

My project 2width 1000format webp 750x750x

Zdroj: Google

Google také přidává lepší propojení mezi jednotlivými zařízeními. Můžete domácímu asistentovi zadat odpočítávání, přičemž daná informace a také zobrazení se projeví i na mobilním telefonu. A to i na uzamčené obrazovce. Další vymoženost přichází na hodinky Pixel Watch. Nově je dostupná funkce detekce pádu. Smartphony Pixel 7 dostávají navíc možnost využívání dvou eSIM najednou a Fast Pair funkce je nově dostupná na vybraných Chromeboocích.

Zdroje: blog.google, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat