Twitter mění 2FA, měli byste si zkontrolovat nastavení

Twitter mění 2FA, měli byste si zkontrolovat nastavení
2023-02-18T09:34:54+02:00
• 18. 2. 2023

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

1

Nikdy byste se neměli spoléhat jen na uživatelské jméno a nějaké heslo, které jste si vymysleli. Výhodnější je využití správce hesel, ale podstatnější je aktivace dvoufázového ověření, v rámci kterého se používá dodatečný prvek, zpravidla dočasné heslo přes generátor. Všeobecně je tento systém znám pod zkratkou 2FA. Twitter nyní provádí změny, které se mohou dotknou některých uživatelů.

Bezpečné ověření

Twitter podporuje 2FA již nějakou dobu, přičemž si můžete ještě dnes nastavit nebo využít ze tří variant:

  • Textová zpráva – Na mobilní telefon dostanete textovou zprávu s ověřovacím kódem, pomocí něhož se přihlásíte na Twitter.
  • Ověřovací aplikace – Použijte mobilní ověřovací aplikaci k vygenerování ověřovacího kódu, pomocí něhož se přihlásíte na Twitter.
  • Bezpečnostní klíč – Použijte bezpečnostní klíč, který při přihlášení na Twitter vložíte do svého počítače nebo sesynchronizujete se svým mobilním zařízením. Je třeba, abyste použili podporované mobilní zařízení nebo webový prohlížeč.

Ve společnosti došlo k rozhodnutí, že právě verze, která zasílá dodatečné bezpečnostní heslo přes SMS, bude zpoplatněna. Nejde o nějaký poplatek navíc. Jen bude dostupná pro uživatele, jenž si platí Twitter Blue. Bohužel předplatné není dostupné ve všech zemích. Kde není možné si zakoupit Twitter Blue, jednoduše tato možnost nebude.

Screenshot 67 595x382x

Zdroj: Twitter

Twitter začne aplikovat změnu od 20. března. Pakliže nemáte Twitter Blue, dostanete 30 dnů na změnu, jinak tato bezpečnostní metoda bude odstraněna a účet nebude mít dodatečnou ochranu.

Můžeme jen doufat, že Twitter bude progresivnější a přidá v dohledné době podporu pro Passkey, což je nejnovější bezpečnostní metoda, která dokonce nevyužívá heslo.

Zdroje: blog.twitter.com, theverge.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Johny Honkong

18. 2. 2023, 10:59

Hm, bolo mi divné, že keď som sa pred pár dňami prihlasoval tak to chcelo sms kód aj keď som mal 2FA od Google aktivované, to to vysvetľuje :) vďaka.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat