Dotekomanie.cz

Tesco Mobile mění ceník, datové objemy a přidává 5G

call 4637x2609x

Fotka od Hassan OUAJBIR z Unsplash

Nedávno jsme vás informovali o kroku mobilního operátora Vodafone, který zdražuje zejména tarify. Očekávali jsme, že se další operátoři přidají, ale zatím zde nemáme oficiální oznámení. Celkem překvapil virtuální operátor Tesco Mobile, který oznámil změny v samotném ceníku, které začnou platit od 15. března 2023.

Zdroj: Tesco Mobile

Změny v ceníku Tesco Mobile

Tesco Mobile spadá pod O2 a jeho změna ceníku může naznačovat i možnou změnu cen u dalších virtuálních operátorů, a to i u samotného O2. Ale to si budeme muset počkat. Virtuál informuje, že cena volání za minutu se navyšuje na 3 Kč a SMS nově vyjdou na 2 Kč. Stejná změna se odehrála u Tesco Mobile Roaming.

V části Ceníku „Výhody pro SIM karty Štědroň“ byla odstraněna podmínka pro výhodné volání a SMS, která spočívala v přiřazení platného čísla Clubcard k příslušnému účastnickému profilu.

Změna ceníku dopadá i na samotné balíčky„INTERNET MINI“, „INTERNET MIDI“, „INTERNET MAXI“ a „INTERNET EXTRA“. U nich již nebude dostupné volání a SMS zdarma v síti Tesco Mobile. To samé platí i pro „Štědroňovi k internetu“. Nejde zde ale jen o zdražování. Dochází k navýšení datových objemů, s čímž souvisí i změny v cenách:

Současně s tím Tesco Mobile oznamuje dostupnost 5G sítě, kterou mohou klienti využít. Je zde ale nastavena maximální rychlost na 150 Mbps pro stahování a 50 Mbps pro odesílání.

Zdroj: twitter.com

Exit mobile version