Sony Xperia 1 V se představí za dva týdny aktualizováno

Sony Xperia 1 V se představí za dva týdny [aktualizováno]
2023-04-27T18:00:26+02:00
• 27. 4. 2023

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

1

Aktualizováno 27. 4.

Po skoro dvou měsících zde máme oficiální informace od Sony. Sice přímo nezmiňuje konkrétní model, ale láká na živý přenos představení novinek z řady Xperia. Měli bychom se tedy dočkat top modelu Sony Xperia 1 V a také Sony Xperia 10 V. Samotné uvedení se odehraje 11. května v 6:00 našeho času.

Aktualizováno 4. 3.

Zatím se Sony nevyjádřilo k představení nového top modelu a ani se neví, kdy se tak stane. I tak nadcházející Xperia 1 V dává o sobě vědět prostřednictvím testu Geekbench. V něm je tento model veden pod kódovým označení XQ-DQ72. Samotný záznam uvádí, že dojde na použití procesoru Snapdragon 8 Gen 2 a bude mít k dispozici 16 GB operační paměti. Vzhledem k tomu, že se testuje varianta s Androidem 13, mohli bychom se dočkat během několika týdnů, případně pár měsíců.

Aktualizováno 11. 2.

Stačilo jen pár dnů a máme zde sice neoficiální rendery nadcházejícího top modelu od Sony, ale na druhou stranu je zdrojem @onleaks, který má velmi přesné zdroje. Potvrzuje se tak více méně změna u foto modulu. Navíc se dozvídáme, že sestava bude 12+48+12 MPx, přední foťák bude mít taktéž 12 MPx. Baterie by měla nabídnout kapacitu 5000 mAh a displej bude mít úhlopříčku 6,5 palce. Více informací zatím není k dispozici, ale je vidět, že Sony zůstává stále u jednoho a toho samého designu, byť s menšími změnami.

Sony Xperia 1 V 5K4 min 5120x2880x Sony Xperia 1 V 5K1 min 5120x2880x Sony Xperia 1 V 5K3 min 5120x2880x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Původní článek 4. 2.

Nedávno se objevily první informace o nadcházejícím mobilu Xperia 10 V, což bude zástupce střední třídy. Tentokrát přinášíme informace o nejvybavenějším smartphonu od Sony, Xperia 1 V.

Sony Xperia 1 IV – poprvé posuvně [recenze]

Sony Xperia 1 V

V tuto chvíli máme k dispozici údajnou fotografii zadní strany Xperie 1 V, přičemž byste si řekli, že se asi nechystá nějaká výrazná změna. Záada na první pohled vypadají stejně jako u současné generace. Nabídne se trojice foťáků, kde vyniká například periskopický pro focení vzdálených objektů.

Při porovnání si ale všimnete, že zde něco chybí. Konkrétně Sony zřejmě odebralo dva senzory. Nikde nevidíme ToF senzor pro určování hloubky ostrosti a také zde není RGB IR senzor, který se využívá pro vylepšení výsledných snímků. Navíc hlavní foťák vypadá větší, což by mohlo znamenat, že buď má jen větší plochu pro zachycení většího množství světla, nebo se nabídne více megapixelů. Zřejmě se Sony zaměří hlavně na kvalitu výsledných snímků.

gsmarena 001 12 1200x987x

Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Co se týče specifikací, tak máme jen kusé náznaky. Nebude překvapením, když se zde bude starat o výkon Snapdragon 8 Gen 2. Více zatím není známo. Údajně se máme novinky dočkat na nadcházejícím veletrhu MWC, který se odehraje ještě tento měsíc.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com, greensmartphones.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 4. 3. 2023, 18:20

Hmm 1600 dolarů za Sony 😁..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat