Google spouští Youtube Creator Music

Google spouští Youtube Creator Music
2023-02-14T08:00:18+02:00
• 14. 2. 2023

Zdroj: Youtube

Tvořit video obsah na nejpopulárnější platformě není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Od založení Youtube došlo na mnoho změn a platforma se více zaměřuje na autorská práva. Jednak chrání samotné tvůrce video obsahu, ale také majitele autorských práv jiného obsahu, jako je například hudba. Do této chvíle bylo více méně komplikované získat licenci nebo použít vhodnou hudbu, aby samotné video nebylo demonetizované, nebo aby nedošlo k porušení podmínek. Odpovědí je Youtube Creator Music.

Hudba pro autory

Česky je tato služba nazvaná Hudba pro autory. K jejímu představení došlo před třemi měsíci, ale zatím probíhalo testování. Až nyní se společnost rozhodla ji poslat mezi větší množství uživatelů. Jak to ale už bývá u Googlu zvykem, tak první spuštění je omezeno jen na USA, ale dá se očekávat velmi rychlé rozšíření do dalších zemí.

Tato služba se zaměřuje vyloženě na pořízení licence ke konkrétní hudbě, kterou chcete použít ve svém videu. Nabízí se několik typů licencí, i těch zdarma. Některé omezují monetizaci videa, jiné mají variabilní cenu podle velikosti kanálu, další například budou odebírat část příjmů. Vše je ale možné filtrovat a vše obsahuje informace o způsobu použití.

Novinka zde ale není jen o nákupu hudby. Pakliže dojde k rozeznání hudby ve vašem videu, nebude to hned znamenat nějaké postihnutí. Skrze tuto novou platformu si budete moci dodatečně pořídit licenci, díky čemuž vaše video nemusí být jakkoliv postihnuto. Odpadne tak z větší míry nutnost hledání a pořizování licencí na jiných platformách a komplikovaně za ně platit, nebo je nějak získávat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat