Dotekomanie.cz

Chrome dostane rychlé vymazání nedávné historie

Chrome 2 5963x3347x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google v poslední době přidává nejrůznější možnosti vymazávání dat, zejména těch, které generuje sám uživatel svou činností. Například sama aplikace Google, jež slouží i pro vyhledávání na Androidu, nabízí možnost smazání posledních 15 minut vyhledávání. Nyní se podobná novinka připravuje i pro Chrome.

Posledních 15 minut

V tuto chvíli Chrome pro Android nabízí možnost vymazání dat prohlížeče, stejně jako jiné podobné aplikace. K dispozici je v nastavení rovnou několik možností. Ta nejkratší nabízí 1 hodinu, pak je zde posledních 24 hodin, 7 dnů, 4 týdny a samozřejmě je zde také možnost smazání úplně všeho.

V tuto chvíli se ale chystá novinka, která nabídne možnost smazání posledních 15 minut. Zde ale nebudete muset pátrat v nastavení aplikace, kde se tato možnost nachází. Funkce bude dostupná skrze menu schované pod třemi tečkami. Zde bude rovnou položka vymazání posledních 15 minut.

Zdroj: Dotekomanie.cz

V tuto chvíli je zatím nachystána aktivační položka v experimentech Chromu, ale není aktivní. Ostatně se zde píše, že jakmile dojde k zahájení testování, objeví se v menu. Chrome Canary je evidentně připraven, ale zatím není funkce aktivní. Může trvat několik týdnů nebo i měsíců, než se novinka dostane do stabilní verze.

Zdroje: chromestory.com, 9to5google.com

Exit mobile version