Google vylepšuje Discover pro tablety

Google vylepšuje Discover pro tablety
2023-01-15T18:00:48+02:00
• 15. 1. 2023

Zdroj: Google

Google se čím dál více zaměřuje na tablety, ale o tento typ zařízení ani tak nejde primárně. V poslední době se více prosazují zařízení s ohebným displejem, přičemž jeden typ nabízí možnost vytvoření z mobilního telefonu malý tablet. Proto je zde větší zacílení na zařízení s větším displejem a s tím je spojeno i snažení optimalizace aplikací. Nyní jsme se dočkali menší aktualizace aplikace Google pro Android.

Google Discover

Google Discover je součástí aplikace Google a jako služba i Chromu. Jde o systém nabízení obsahu z nejrůznějších webových stránek uživatelům. Na mobilních telefonech se Google Discover zpravidla nachází na levé straně v rámci domovské obrazovky. Zde je jednoduchý seznam článků, které si můžete přečíst. Na tabletech bylo nabízeno prostřední s dvěma sloupci, ale nedocházelo k efektivnímu využití prostoru.

To právě řeší nová aktualizace, která přináší systém tří sloupců. Ve výsledku se tak po spuštění nabízí více obsahu a tedy větší možnosti v procházení obsahu. Navíc se tak hlavně využije kompletní plocha.

google discover tablet three columns 1 2560x1600x google discover tablet three columns portrait 1 2560x1600x google discover tablet new 1 1 640x1024x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Bohužel si novinku moc neužijeme tady v Česku, jelikož Google vypnul náhledy článku v reakci na novelu autorského zákona, která přikazuje společnostem platit za tento typ obsahu. Toho jste si ostatně asi všimli na svých mobilních telefonech i na počítačích, tedy ve vyhledávání a ve službě Google Zprávy. Tomuto tématu se obsáhleji věnuje Lupa.cz, kde si můžete přečíst i důvody jednání Googlu, i důvody vytvoření novely zákona.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat