Dotekomanie.cz

Google představil aplikaci Přístup pomocí přepínačů

maxresdefault 5 1280x720x

Zdroj: Google

Google již nějakou dobu zavádí strategii osamostatnění jednotlivých funkcí do aplikací. Díky tomu může aktualizovat a rozšiřovat funkce bez nutnosti vydání nových verzí systému. Dnes takto dokáže řešit i aktualizace těch nejmenších součástí, případně přidávání novinek do celého spektra zařízení. Nyní jsme se dočkali nové samostatní aplikace Přístup pomocí přepínačů.

Přístup pomocí přepínačů

V rámci prvků pro lepší přístupnost se nachází mnoho funkcí, které mají zjednodušit používání jakéhokoliv zařízení. Nejenže se nabízí například speciální barevné úpravy, ale také je k dispozici hlasová odezva. Není to tak dávno, co jsme se dočkali novinky umožňující ovládání Androidu pomocí výrazu tváře.

Google zjevně chce urychlit samotný vývoj a rozšiřování možností. Svědčí o tom vydání nové aplikace nazvané Přístup pomocí přepínačů. Zde se nenabízí jen ovládání pomocí tváře. Aplikace řeší i nejrůznější periferie skrze USB nebo Bluetooth. Také se nabízí softwarová tlačítka místo navigování skrze gesta.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google dodává, že se plánují další funkce a zdokonalování těch stávajících. Sice se jedná o samostatnou aplikaci v Obchodě Play, tak po jejím nainstalování se stává součástí systému.

Zdroje: engadget.com, 9to5google.com

Exit mobile version