Twitter změní navigaci mezi sekcemi

Twitter změní navigaci mezi sekcemi
2022-12-31T13:30:08+02:00
• 31. 12. 2022

Zdroj: Dotekománie

Kolem sociální sítě Twitter děje stále něco, zejména díky novému majiteli. Elon Musk ostatně nedávno zveřejnil anketu, v které se dotazoval, jestli má odstoupit z pozice CEO. Uživatelé rozhodli, že se tak má stát, ale mezitím se šeptá, že Musk byl dávno rozhodnut ještě před zveřejněním, že odstoupí. Mezitím Elon Musk zveřejnil, že se změní navigace v aplikaci.

Jednodušší přepínání

V tuto chvíli je již možné si nechat zobrazovat příspěvky podle času zveřejnění, tedy chronologicky. Tato možnost ale není nativní a každý musí skrze dvě kliknutí nastavit tuto možnost. Twitter jednoduše chce, aby uživatelé viděli zejména doporučený obsah. Musk ale chce změnit tento stav a nabídnout jednodušší přepínání.

Dle jeho slov se máme dočkat navigačních gest místo nějakého ťukání na tlačítka. Twitter tedy bude podporovat přepínání mezi doporučeným obsahem, chronologickým řazením, trendy, tématy a dalšími pomocí gest doprava a doleva. V tuto chvíli například aplikace podporuje jen gesto zleva doprava, kdy se zobrazí boční nabídka.

FNgjgltXoAcumHk 2481x2481x

Zdroj: Twitter

Pakliže dojde k zavedení nových navigačních gest, bude se muset nějak vyřešit zobrazení bočního menu. Odhadujeme, že bude dostupné skrze ťuknutí na tlačítko v levém horním rohu, případně dojde k zakomponování a bude se jednat jen o další obrazovku. Na výsledek si budeme muset počkat do ledna, kdy se má novinka začít rozšiřovat. Odhadujeme, že bude dostupná jen pro menší část uživatelů a až následně dojde k rozšiřování.

Zdroje: twitter.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat