Google představil novinky pro Android, první zamíří na Pixely

Google představil novinky pro Android, první zamíří na Pixely
2022-12-06T08:00:42+02:00
• 6. 12. 2022

Pixel 7; Zdroj: Google

Každých pár měsíců Google představí novinky prvně pro Pixely, ale následně se některé funkce dostanou mezi většinu mobilů se systémem Android. Díky možnosti aktualizovat jen některé části systému Androidu skrze Obchod Play není potřeba vydávat novou verzi Androidu. Tentokrát sám Google uvádí, že se jedná o největší takovou aktualizaci.

Nejen pro Pixely?

V první řadě zde máme novinku jen pro nejnovější smartphony Pixel 7 a 7 Pro. Google do nich přímo zavádí vlastní VPN, takže celá komunikace bude šifrována a půjde přes jeho servery. Nebudete se tak muset obávat otevřených nebo veřejných sítí. V tomto případě je vše pro majitele zdarma. Ostatní zájemci si musí pořídit jeden z vyšších tarifů služby Google One.

Security Privacymax 1000x1000 461x1000x

Zdroj: Google

Dále si Google připravil sjednocení dvou sekcí přímo v nastavení systému Androidu. Konkrétně došlo na sloučení zabezpečení a soukromí, takže je vše na jednom místě, i s nastavením hesel. Tato novinka se zřejmě brzy dostane mezi většinu majitelů mobilů se systémem Android 13. Další novinka se zatím týká jen nejnovějších Pixelů. Google spouští Clear call, což je technologie na vylepšení telefonních hovorů v reálném čase. Zde dochází ke snižování hluku na pozadí.

Clear Callingmax 1000x1000 461x1000x

Zdroj: Google

Součástí balíku novinek je i vylepšení pro aplikaci Recorder, kde jsou nově uváděny štítky osob, aby bylo jasnější, kdo co řekl. Bohužel Google nerozšířil podporu pro další jazyky včetně češtiny, ale snad to nebude dlouho trvat. Google se zaměřil i na widgety a tapety, ale jde spíše o drobné modifikace a přídavky.

V brzké době době dojde k rozšíření Digitálního klíče pro auta. Google uvádí, že budete potřebovat minimálně Android 12, ale nijak konkrétnější zde nebyl. Je tak možné, že co nevidět nebude vyžadováno specifické zařízení. Společnost se jednoduše zaměřila hlavně na Pixely, ale teď je otázkou, kdy a která novinka se dostane jako první mezi uživatele mobilů jiných značek.

Zdroje: blog.google, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat