Dotekomanie.cz

Z Youtube se stává také hub pro streamovací služby

YTBlogpost option 02B v05 1 2880x1200x

Zdroj: Youtube

Již před nějakou dobou se spekulovalo, že by se Youtube mohlo značně rozšířit o kvalitní obsah. Mezitím jsme se dočkali omezení tvorby přímo pro platící uživatele a trochu změnu strategie. Nyní jsme se ale dočkali spekulovaného rozšíření, které společnost nazvala jako Primetime Channels.

Primetime Channels

Název Youtube Primetime Channels může být trochu matoucí, ale ve své podstatě Youtube přidal do sekce TV a Filmy streamovací služby mnoha společností. V této sekci se bude moci uživatel přihlásit například ke službě Paramount+, čímž se zpřístupní kompletní obsah a navíc bude mít bonusová videa.

Zdroj: Youtube

Nejde jen o zpřístupnění obsahu. Je také začleněn do vyhledávání a do doporučování. Navíc při zhlédnutí upoutávky na obsah z nějaké služby bude možné se rovnou prokliknout k filmu nebo seriálu. Již nyní Youtube Primetime Channels nabízí podporu pro 30 streamovacách služeb.

Nejenže je možné se přihlásit, ale Youtube také uvádí, že si uživatel může tyto služby přes Youtube rovnou předplatit. Jak asi tušíte, novinka je k dispozici jen pro USA, ale současně se plánuje rozšíření na globální trh. Zde ale i tak bude záležet, jestli daná streamovací služba je k dispozici v konkrétní zemi. U nás tak asi bude omezenější nabídka, jakmile dojde ke spuštění.

Zdroj: Youtube

Zdroje: blog.youtube, gsmarena.com

Exit mobile version