Twitter zřejmě nabídne peněžní služby, možná i platební karty

Twitter zřejmě nabídne peněžní služby, možná i platební karty
2022-11-10T11:30:46+02:00
• 10. 11. 2022

Zdroj: Forbes (se souhlasem)

V poslední době se toho děje velmi mnoho kolem sociální sítě Twitter. Jedna novinka střídá druhou a změny jako takové nepřestanou. Nový majitel, Elon Musk, jednoduše uvedl, že v následující době se bude testovat mnoho věcí a zůstanou jen ty, které budou fungovat. Největší rozruch je nyní kolem modrého odznáčku, který ještě před nějakou dobou označoval oficiální účty. Nyní znamená jednoduše to, že daný uživatel si zaplatil Twitter Blue, placenou verzi sociální sítě. Sice se na malou chvíli objevil druhé ověření, které uvádělo, že je daný účet oficiální, ale to bylo záhy zrušeno. Zatím nevíme, jestli se něco takového vrátí v té či oné podobě. Elon se ale vyjádřil k budoucnosti sociální sítě ve spojení s finančními službami.

Twitter i jako platební metoda? Twitter Pay?

Elon dokáže chrlit jeden nápad za druhým a někdy to vypadá, že jen čeká, co se uchytí a co ne. Nyní to ale vypadá, že Twitter by mohl nabídnout finanční služby. Jeho vize je, že si uživatelé budou moci napojit své bankovní účty na Twitter a takto jednoduše například poslat peníze na jiný Twitter účet.

V tomto případě se jedná zřejmě o malou část většího plánu, jak monetizovat samotnou sociální síť. Elon chce nabídnout lepší možnosti pro samotné tvůrce obsahu a nabídnout jim finanční možnosti stejně jako na jiných platformách. V tuto chvíli Twitter má funkci tzv. spropitného, ale je dosti omezená a jsou zde limitující faktory jako jsou podporované účty Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal a Venmo. V tomto ohledu by mohl Twitter přímo nabídnout vlastní službu a značně ji rozšířit.

Twitter

Zdroj: Joe Rogan (se souhlasem)

V budoucnu by mohl Twitter dokonce konkurovat službám jako PayPal. Zajímavým faktem může být i to, že právě Elon Musk stál za vytvořením PayPalu, který následně prodal za 1,5 miliardy dolarů. V tomto ohledu má tedy zkušenosti a je schopen vytvořit platební nástroj. Navíc tyto informace nejsou založeny jen na jeho názoru nebo vizi. Už nyní se dějí právní kroky k tomu, aby Twitter mohl vkročit do finančních služeb.

Neočekáváme ale, že by se taková novinka objevila v dohledné době, jelikož proces nastartování takové služby nebo funkcionality je velmi náročný a komplikovaný. Mezitím si budeme muset počkat, jak to například dopadne s ověřenými a oficiálními účty.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat