Oficiálně: OnePlus 11 se představí co nevidět aktualizováno

Oficiálně: OnePlus 11 se představí co nevidět [aktualizováno]
2022-12-29T19:30:52+02:00
• 29. 12. 2022

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 29. 12.

OnePlus uvede nejnovější top model již za pár dnů, byť globální představení je plánováno až na pozdější dobu. Zřejmě i díky tomu se začínají objevovat informace v předstihu. K dispozici máme od Evana Blasse snímek z prezentace potvrzující základní specifikace. V podstatě se potvrzují dřívější spekulace, ale kromě toho se dozvídáme, že dojde na použití nejmodernějších pamětí a úložišť. Zvláštní je, že firma tentokrát zajistila jen certifikaci IP54. U top modelu bychom očekávali aspoň IP68.

FlKivz0XEAAq2i0 1806x918x

Zdroj: Evan Blass (se souhlasem)

Aktualizováno 26. 12.

Jak se ukázalo, tak OnePlus naplánovalo ještě jedno představení, tentokrát pro čínský trh. OnePlus 11 se tedy představí v předstihu již 4. ledna, ale oficiální dostupnost a ceny pro globální trh se dozvíme až v únoru.

gsmarena 001 5 1200x563x

Zdroj: OnePlus via GSMArena

Aktualizováno 19. 12.

Dnes společnost OnePlus potvrdila konečné datum uvedení novinky OnePlus 11. Stane se tak 7. února v 15:00 našeho času. Jedná se o globální představení, ale je docela možné, že si top model odbude svou premiéru předčasně na čínském trhu, ale zatím zde není jiné oznámení. Společnost kromě toho uvedla, že mobil bude disponovat sliderem pro ovládání režimů. Také i v tomto případě bude OnePlus spolupracovat s Hasselblad na vylepšení fotografických schopností.

Aktualizováno 17. 12.

Očekávali jsme, že se konečně dočkáme představení nového smartphonu, ale místo toho společnost zveřejnila upoutávku na OnePlus 11. Ta více méně potvrzuje předcházející úniky kolem vzhledu.

Aktualizováno 14. 12.

OnePlus zveřejnilo na sociální síti Weibo v Číně pozvánku na událost, která se bude konat 17. prosince, tedy tuto sobotu. Očekává se, že dojde k uvedení OnePlus 11, přičemž globální představení bude o něco později. I tak se zřejmě dozvíme všechny zásadní informace.

004dYw4Bgy1h9321ohg7hj63uw20q4qp02 690x361x

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 5. 12.

Věrohodný zdroj @onleaks dnes zveřejnil podobu nadcházející novinky OnePlus 11. Mělo by se jednat o takřka finální podobu, ale na samotné potvrzení si budeme muset počkat až do oficiálního představení. Původně se tento model měl představit jako OnePlus 11 Pro, ale údajně došlo na několik změn a zřejmě nebude další verze.

OnePlus 11 Official Render scaled 1440x2560x

Zdroj: onleaks (se souhlasem)

Aktualizováno 26. 11.

Sice se spekulovalo, že by OnePlus 11 mohl být prvním smartphonem s novým procesorem Snapdragon 8 Gen 2, ale nakonec prvenství uzmul model Vivo X90 Pro. I tak má OnePlus stále šanci na globálním trhu, jelikož Vivo zatím neoznámilo dostupnost mimo Čínu.

O čem se ale nyní spekuluje, je použití úložiště UFS 4.0, které má více než dvojnásobné hodnoty, co se týče například čtení a zapisování dat. Dá se předpokládat, že dojde i na použití operační pamětí LPDDR5X. Nejvybavenější verze by měla mít RAM o velikosti 16 GB. Více informací není k dispozici, byť se například spekulovalo například o použití keramiky, ale to se jeví jako nepravděpodobné.

Původní článek 19. 11.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 byl představen před pár dny v půlce listopadu, a to znamená, že výrobci telefonů se předhánějí v oznámeních, jak rychle budou čip nové generace používat. Krátce poté, co společnost Oppo oznámila, že bude Snapdragon 8 Gen 2 používat v následujícím top modelu, potvrdila to samé pro své telefony i její sesterská společnost OnePlus.

images design modal green l 1 mo 1jpg 1280x752x

OnePlus 10T Zdroj: OnePlus

Nejdříve Čína, pak Evropa?

Název OnePlus 11 je uveden v příspěvku výrobce na Weibo, ve kterém se píše, že příští telefon bude poháněn nově představeným Snapdragonem 8 Gen 2. V překladu příspěvku se dokonce uvádí, že společnost „bude první“, kdo bude mít telefon s tímto procesorem. Uvidíme, zda je to přesné a zda se dočkáme odhalení dalších telefonů s tímto čipem dříve, než bude k dispozici OnePlus 11.

OnePlus 11 se na trhu možná objeví ještě před koncem roku. Pokud tomu tak je, zůstane pravděpodobně několik měsíců pouze v Číně. I tak bychom se ale nové generace dočkali dříve, než u tomu bylo zvykem. OnePlus ročně představí jen jeden top model, nově by to spolu s OnePlus 10 Pro 5G byl již druhý nejvyšší model od této společnosti v letošním roce.

images kv phone mo 1png 1156x1572x

OnePlus 10T Zdroj: OnePlus

OnePlus upustila u modelu s číslem deset od dvou verzí top varianty a základní verze. Přišla s jedním telefonem, který nazvala OnePlus 10 Pro 5G. Nově by se mělo upustit od lehce zmatečného značení a vrátit se k běžnému označení jejich vrcholné řady, telefon by neměl mít přídomek Pro ani 5G. Jestli bude následovat nějaká opravdová Pro verze, není zřejmé. Co víme jistě, je to, že partnerství OnePlus a Qualcommu u vlajkových lodí bude pokračovat.

Na internetu dostupné informace předpovídají 6,7palcový QHD+ AMOLED displej, až 16 GB RAM, 5 000mAh baterii a 100W nabíjení. Očekává se, že fotoaparát bude mít rozlišení 50 Mpx spolu s ultraširokoúhlým fotoaparátem s rozlišením 48 Mpx a teleobjektivem s rozlišením 32 Mpx. Vše poháněno již zmíněným Snapdragonem 8 Gen 2. Pravděpodobně se vrátí i tzv. alert slider neboli mechanický posuvník na boční straně telefonu, díky kterému lze rychle přepínat mezi zvukovými režimy. Od něj bylo u nejvyšší třídy upuštěno u modelu OnePlus 10T.

Zdroje: m.weibo.cn, androidpolice.com, xda-developers.com, gadgetgang.com, gsmarena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat