Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Zero, Moto, Fairphone, Nova a další novinky

mobily 8 1280x720x

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí týden: Nově v českých obchodech – Razr, ROG Phone a spousta levnějších novinek

Infinix Zero ULTRA

Společnost Infinix zpočátku uváděla na trhy levnější mobily, ale vždy se snažila o trochu zajímavější výbavu. Nedávná novinka Zero ULTRA je nově dostupná na českém trhu a dá se považovat za top model tohoto výrobce. Stačí zmínit 200MPx foťák s OIS nebo 180W nabíjení.

Specifikace Infinix Zero ULTRA

Huawei Nova 10 SE

Relativně nedávno Huawei přidal to své nabídky model Nova 10 SE a již nyní je k dispozici na českém trhu. Zde může zaujmout 108MPx foťák nebo 66W nabíjení, ale je nutné brát v potaz, že zde chybí Google aplikace a služby.

Specifikace Huawei Nova 10 SE

Motorola Moto E32s

Květnová novinka od Motoroly je nově dostupná na českém trhu za velmi nízkou cenu. Moto E32s je asi nejlevnější model od tohoto výrobce, ale za danou cenu se nabízí celkem přijatelná výbava včetně certifikace IP52.

Specifikace Motorola Moto E32s

Fairphone 4

Pokud vám více jde o ekologickou stopu, možnost opravitelnosti, dobu podpory a také komponenty z materiálů a použití eticky získanéých surovin, tak by vás mohl zaujmout model Fairphone 4.

Specifikace Fairphone 4

Oppo A57 5G

V dubnu představený model A57 5G od společnosti Oppo je nově dostupná v některých obchodech. Jeho výbava není nějak moc ohromující a vyšší cena je hlavně odůvodněna podporou technologie páté generace mobilních sítí.

Specifikace Oppo A57 5G

Oppo A17

Další model od Oppo je A17, který má poměrně základní výbavu, ale v tomto případě není k dispozici 5G. Oficiální stránky uvádí, že má tento kousek certifikaci IPX4, ale české obchody nic takového neuvádí.

Specifikace Oppo A17

Nokia G60 5G

Nový model G60 od Nokie se nyní dostává do českých obchodů. S cenou do osmi tisíc korun umí zaujmout relativně dobrými specifikace a také certifikací IP52.

Specifikace Nokia G60

Exit mobile version