Dotekomanie.cz

Leica ukázala druhou generaci modelu Leitz Phone

Leica Leitz Phone 2 5 1600x1600x

Zdroj: GSMArena

Německá značka Leica nestojí pouze za výrobou klasických fotoaparátů, ale již podruhé si domluvila spolupráci, jejímž výsledek je dokonce chytrý telefon. Model Leitz Phone 1 z června loňského roku se dočkal svého nástupce v podobě Leitz Phone 2, který jako v prvním případě vznikl opět za pomoci známé firmy Sharp z Japonska.

Minimum rozdílů

Stejně jako Leitz Phone 1, který vycházel z Sharp Aquos R6, tak tato novinka vychází jen z nové generace Aquos R7. Zařízení si tedy vysloužilo novější vnitřnosti, a to kupříkladu znamená výkonnější procesor, větší interní úložiště nebo o něco kvalitnější hlavní fotoaparát. Změny se týkají také softwarového prostředí, kde Leica upravila hlavně funkce kolem fotoaparátu.

Zdroj: GSMArena

Telefon z vnější strany má velmi podobné zpracování a samozřejmě nechybí ani neobvyklá krytka zadního fotoaparátu vyrobená z odolného hliníku či spousta certifikací odolnosti. Po vzoru prvního zástupce odstartuje prodej od 18. listopadu nejprve v rámci japonského trhu za cenu v přepočtu 38 026 Kč. Ovšem pozdější rozšíření dostupnosti na další trhy nelze příliš očekávat.

Specifikace Leica Leitz Phone 2:

Zdroj: GSMArena

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, fonearena.com

Exit mobile version