Dotekomanie.cz

Huawei Pocket S je nové ohebné véčko

Huawei Pocket S 1763x1025x

Huawei Pocket S; Zdroj: Huawei

V lednu tohoto roku na český trh přišlo véčko Huawei P50 Pocket. Posledních několik měsíců se spekulovalo, že by se měl objevit nástupce, ale jak se ukazuje, jde spíše o slabší verzi. Výrobce novinku nazval Huawei Pocket S a ač nabízí podobnou konstrukci, tak specifikace jsou o něco nižší.

Huawei Pocket S

Z pohledu konstrukce zde nejde o nic nového. Společnost zachovala i malý kruhový displej na vnější straně. I ohebný displej je zřejmě totožný. Na první pohled asi byste trochu hledali rozdíly, ale právě zadní strana s foťáky má k dispozici jen dva, standardní a ultra širokoúhlý.

Huawei Pocket S; Zdroj: Huawei

Další podstatný rozdíl je u použitého procesoru. Místo top modelu je zde použit Snapdragon 778G ve speciální úpravě bez podpory 5G. Nabízí se zde tedy jen LTE. Jako systém zde byl zvolen HarmonyOS 3, takže ani tentokrát nehledejte Google aplikace a služby.

Huawei Pocket S; Zdroj: Huawei

Základní verze přijde na 5988 juanů, což je v přepočtu přibližně 20 400 Kč bez daně. Dá se předpokládat, že s nějakým zpožděním se novinka objeví na globálním trhu a následně i nás. Teoreticky by se cena mohla pohybovat na českém trhu kolem 26 500 Kč.

Specifikace

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version