Aplikace Google Keep a Mapy mají opět podporu pro Wear OS 2 aktualizováno

Aplikace Google Keep a Mapy mají opět podporu pro Wear OS 2 [aktualizováno]
2022-12-05T15:00:06+02:00
• 5. 12. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 5. 12.

Google nakonec vrací podporu u aplikací Google Keep a Mapy pro hodinky se systémem Wear OS. K dispozici ale budou jen starší verze. Ty nejnovější míří na Wear OS 3. Samozřejmě je otázkou, jak budou vycházet aktualizace. Google jen uvedl, že došlo k dočasnému pozastavení.

Aktualizováno 26. 11.

Jak se ukazuje, tak o podporu nepřišla jen aplikace Keep od Googlu. Týká se to i Google Map, které evidentně již není možné nainstalovat na hodinky se systémem Wear OS 2. Stále není k dispozici jakékoliv vyjádření společnost, takže není jasné, jestli jde o záměr nebo o nějakou chybu.

Screenshot 25 751x285x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 25. 11.

Google s příchodem Wear OS 3 začal dělat poměrně zásadní změny. Například dovolil společnosti Samsung, aby si systém upravila dle obrazu svého, což nebylo možné u předchozí generace. Také jsme se dočkali nových funkcí, změny designu a také nových aplikací. Bohužel to má zřejmě následky.

Google Keep a hodinky

Aplikace a služba Google Keep je zde již dlouhou dobu, přičemž relativně nedávno jsme se dočkali i nového designu nejen pro hodinky. Google začal nasazovat Material You od září, ale jak se ukazuje, kromě změny a vylepšení došlo na úpravu podpory.

Screenshot 25 391x70x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Bez jakéhokoliv ohlášení přišla aplikace o podporu pro Wear OS 2, tedy na původní verzi. Společnost nevydala jakékoliv prohlášení. V Obchodě Play jednoduše najdete informaci, že Google Keep již není kompatibilní s hodinkami s Wear OS 2. Podpora je tak jen pro Wear OS 3.

Zde je ale problém, jelikož na trhu ještě není mnoho modelů s nejnovější verzí systému a aktualizace původních modelů je značně limitována. Navíc ještě nezačalo šíření aktualizačního procesu. To je celkem zásadní rána pro majitele starších hodinek. Pokud mají nainstalovanou aplikaci Google Keep, neměli by ji rozhodně odinstalovávat. Navíc zřejmě nebudou k dispozici aktualizace, takže dříve nebo později přestane Keep fungovat. Snad se dočkáme nějakého vysvětlení ze strany Googlu.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat