Poodhalují se specifikace Galaxy S23 aktualizováno

Poodhalují se specifikace Galaxy S23 [aktualizováno]
2022-11-04T14:54:19+02:00
• 4. 11. 2022

Samsung Galaxy S22+; zdroj: Dotekománie.cz

Aktualizováno 4. 11.

Opět se objevují informace o výbavě Galaxy S23. Tentokrát se dozvídáme skrze ohlášené finanční výsledky společnosti Qualcomm, že první pololetí příštího roku bude velmi významné, jelikož nová série Galaxy S bude mít jen procesory Snapdragon, zřejmě Snapdragon 8 Gen 2. Kromě toho se vyskytují náznaky, že b k představení mělo dojít již v první polovině února.

Kromě toho poměrně důvěryhodný zdroj úniků naznačuje, že Samsung zakomponuje do systému Light mód, který se dá popsat jako úsporný režim. Jednoduše dojde na snížení spotřeby s cílem delší výdrže na jedno nabití.

Aktualizováno 18. 10.

Sice do představení nové řady Galaxy S zbývá ještě pár měsíců, tak se objevují specifikace díky internímu testování. Například se dozvídáme, že zde bude verze s procesorem Snapdragon 8 Gen 2, který zatím nebyl představen. Samotná baterie bude mít kapacitu 3900 mAh a bude podporováno 25W nabíjení. K dispozici bude i bezdrátová technologie (15 W).

Hlavní foťák by měl nabídnout 50MPx rozlišení s optickou stabilizací obrazu. Dále zde budou ještě dva snímače s hodnotami 10 MPx (zoom) a 12 MPx (ultra širokoúhlý). Samotný displej nabídne úhlopříčku 6,1 palců a bude se jednat o Dynamic AMOLED 2X panel. Rozlišení by mělo být 1080 x 2340 pixelů.

Poodhaluje se design novinek Galaxy S23 a Galaxy S23+ [aktualizováno]

Aktualizováno 28. 7.

Spekulovalo se, že mobily série Galaxy S23 nedostanou procesory Exynos, které si vyvíjí a vyrábí sám Samsung. Zatím se jedná o spekulaci, ale CEO společnosti Qualcomm naznačuje, že procesory Snapdragon zaplaví tuto sérii. Uvedl to při příležitosti podepsání sedmileté patentové licenční smlouvy, která obsahuje i části věnované budoucím 6G sítím.

Uvedl, že 75 % mobilů série Galaxy S22 obsahovalo procesor Snapdragon, přičemž u řady Galaxy S23 bude zastoupen ještě více. Sice není přímo řečeno, že procesory od Qualcommu budou u všech mobilů, ale je to velmi pravděpodobné. Samsung se tak zřejmě pokusí o restartování vývoje vlastních procesorů, aby mohl nabídnout konkurenceschopnější čipy.

Původní článek 10. 7.

Už se objevily nějaké náznaky, že by Samsung mohl vzdát výrobu svých top modelových procesorů pro mobily na nějakou dobu. Samozřejmě do uvedení nových top modelů série Galaxy S ještě zbývá dost měsíců, ale asi se naplní předpoklady. Ming-Chi Kuo, uznávaný analytik věnující se i trhu se smartphony, totiž uvedl, co čekat od Galaxy S23.

Bez vlastních procesorů

Samsung je jedna z mála společností, která si dokáže vyrobit většinu součástek pro své smartphony. Forma zvládá kromě displejů a procesorů vyrábět i třeba takové senzory pro foťáky. Již nějakou dobu ale série Galaxy S nemá jen procesory od Samsungu. Například u současné generace Galaxy S22 má 70 % mobilů procesor od Qualcommu.

Ming-Chi Kuo uvádí, že u další generace mobilů tomu bude zcela jinak. Dle jeho analýzy budou všechny mobily Galaxy S23 dodané na trh s procesorem od Qualcommu. Konkrétně by se mělo jednat o SM8550, což je označení pro budoucí Snapdragon 8 Gen 2. Kuo uvádí, že Samsung vzdává uvedení mobilu s procesorem Exynos 2300, jelikož by neobstál v mnoha oblastech proti verzi se Snapdragonem. To by se těžce vysvětlovalo a rozdíly mezi mobily by byly až příliš velké.

Galaxy S22 Plus 17 6000x3368x 1

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zřejmě se tady Galaxy S23 dostane na trh jen se Snapdragony, ale byla by zde šance, aby tyto procesory vyráběl přímo Samsung. To se podle analytika nestane, jelikož Qualcomm dává přednost společnosti TSMC v oblasti výroby a jeho 4nm technologie. Pokud se vše potvrdí, Samsung bude muset zabrat a přijít se zcela novým procesorem, který by mohl konkurovat top modelovým Snapdragonům. Vypadá to tedy, že Qualcomm bude mít v této kategorii jen jednoho rivala v podobě Mediateku a jeho procesory Dimensity. Tedy na nějaký čas, než Samsung přijde s nějakou novinkou.

Zdroje: twitter.com, fonearena.com, phonearena.com, gsmarena.com, fonearena.com, androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat