Samsung údajně začal pracovat na konkurenci pro Oura Ring

Samsung údajně začal pracovat na konkurenci pro Oura Ring
2022-10-21T13:30:59+02:00
• 21. 10. 2022

Zdroj: Gadget Flow (se souhlasem)

Chytré prsteny se těší veliké popularitě. Tím, který je asi nejznámější, je prsten Oura Ring. Chytré prsteny dokáží sledovat nejen zdraví, ale také fitness aktivity. Samsung pravděpodobně pracuje na konkurenci.

Samsung by mohl přijít se svým vlastním chytrým prstenem

Jihokorejská společnost Samsung údajně pracuje na konkurenci. Ačkoliv to společnost zatím oficiálně nepotvrdila, objevily se informace o patentové přihlášce na americkém Úřadu pro patenty a ochranné známky a to již v říjnu loňského roku. Podle informací, které patentová přihláška obsahuje by měl být chytrý prsten od Samsungu vybaven optickým snímačem průtoku krve (PPG) a také snímačem pro měření krevní tlaku a srdeční frekvence.

Image from Samsungs smart ring related patent application 633x790x

Zdroj: XDA (se souhlasem)

Samsung se pravděpodobně bude chtít od ostatní konkurence odlišit a přinést něco navíc a proto by jeho prsten měl obsahovat i několik dalších funkcí jako ovládání připojených zařízení jako jsou například notebooky, telefony, nebo chytré televize. Chytrý prsten od Samsungu by také mohl obsahovat funkce, kterými jsou vybaveny například chytré hodinky Galaxy Watch 5. Prsten by tak mohl snímat teplotu, měřit spánek, nebo monitorovat okysličení krve. Prsten od Samsungu je pravděpodobně v ranné fázi vývoje, takže je vše zatím rovině spekulací. Časem se jistě dozvíme více.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat