O2 a eSIM pro Apple Watch – zřejmě se dočkáme příští týden

O2 a eSIM pro Apple Watch – zřejmě se dočkáme příští týden
2022-10-19T09:30:26+02:00
• 19. 10. 2022

Zdroj: Apple

Vývoj technologií jde v některých oblastech až příliš rychle, aspoň soudě dle samotné adopce. Příkladem je samotná SIM karta. Sice ji společnosti zmenšili na co nejnižší rozměry, stále dominuje trhu. Již několik let se nabízí novější podoba eSIM, tedy elektronická SIM karta. Ta j dostupná jen u top modelů a dalších zařízení. I tak záleží na mobilních operátorech a jejich podpoře. Příklade je podpora pro Apple Watch s LTE konektivitou. V tuto chvíli je v Česku jen jeden operátor, který nabízí eSIM pro tyto hodinky. Tím T-Mobile, který zavedl podporu v červnu minulého roku. Nyní se dočkáme dalšího operátora.

O2 s podporou eSIM pro Apple Watch

O2 už nějakou dobu reaguje na dotazy klientů kolem podpora eSIM u Apple Watch s tím, že se na tom pracuje a měli by se brzy dočkat. Nikdy ale nedošlo k uvedení, kdy se tak stane. Teoreticky se tak mohlo stát za měsíc, nebo i za rok. O2 stále neuvádí cokoliv oficiálního a zatím si jednoduše musíme počkat na tiskovou zprávu s oznámením této novinky.

Nám se ale podařilo získat od dobře informovaného zdroje, že O2 bude začátkem příštího týdne posílat informace kolem dostupnosti eSIM pro Apple Watch svým obchodníkům, tedy zaměstnancům. Zřejmě se tak chystá spuštění a teoreticky by se první zákazníci mohli dočkat eSIM pro své hodinky Apple Watch. Bohužel nevíme, kdy přesně dojde k oznámení novinky, takže se dá zatím konstatovat, že se tak stane během listopadu, možná v první polovině, případně hned další týden.

Apple

Zdroj: Dotekomanie.cz

O2 tak bude druhým operátorem s touto podporou. Zbývá tedy jen Vodafone, který nabízí eSIM jen pro hodinky Galaxy Watch od Samsungu. Kdy mají očekávat eSIM pro Apple Watch u Vodafonu jeho klienti, není zatím jasné, ani přibližný termín není znám.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat