Motorola láká na mobil s rolovatelným displejem, pracuje se i na notebooku aktualizováno

Motorola láká na mobil s rolovatelným displejem, pracuje se i na notebooku [aktualizováno]
2022-10-21T14:10:22+02:00
• 21. 10. 2022

Zdroj: Motorola

Aktualizováno 21. 10.

Tento týden jsme vás informovali o novém konceptu rolovatelného smartphonu. Jde jen o ukázku toho, co je možné vyrobit. Zatím tedy nevíme, jestli bude takový produkt v prodeji. Kromě toho se mateřská společnost Lenovo pochlubila s notebookem, který je také vybaven rolovatelným displejem.

Původní článek 18. 10.

Samsung očekává, že mobilní telefony s ohebným displejem mají růstový potenciál, tedy že se prodeje budou zvedat každým rokem. Zatím dominují mobilní telefony, které můžete rozložit do podoby tabletu, v druhém případě jde o véčkovou konstrukci. V tomto segmentu se snaží uzmout svůj podíl několik výrobců. Kromě toho se technologie ohebných displejů dostává do segmentu notebooků i monitorů. Dalším pomyslným milníkem ale bude smartphone s rolovatelným displejem.

Rolovatelný displej

Motorola není žádným nováčkem v nové kategorii mobilů s ohebnou konstrukcí a také displejem. Například nedávno byla uvedena nová generace mobilu Razr. Očekáváme, že co nevidět bude tento kousek představen na globálním trhu. Mezitím ale Motorola láká na koncept, který vypadá životaschopně a možná se některým bude zamlouvat.

Konkrétně jde o smartphone, který může zvýšit svou výšku. Samotný displej je ukryt v konstrukci a motorizovaný mechanismus prodlouží mobil a současně vysune patřičnou délku mobilu. V tomto případě může změnit úhlopříčku displeje z 4 palců na 6,5 palců. Jde tedy o jiný přístup, než co jsme zatím viděli. Prozatím firmy vytvářely prototypy, které mohly roztáhnout do strany a udělat ze sebe menší tablet.

ezgif 3 9891652666 480x250x

Zdroj: Motorola

Samozřejmě je otázkou, jak daleko je Motorola k uvedení reálného mobilu, který by se prodával. Samozřejmě záleží i na případných zákaznících, jestli by zrovna tento typ rozložení mobilu uvítali, když z malého smartphonu mohou udělat běžný smartphone. V neposlední řadě jde také o odolnost a jak dlouho tento mechanismus může vydržet společně s displejem.

Zdroje: theverge.com, cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat