Dotekomanie.cz

Microsoft představil Surface Pro 9

RE50wHO 1609x975x

Zdroj: Microsoft

Skoro by se dalo říci, že Microsoft uvedl Surface Pro 8 před půl rokem na český trh a hned zde máme nástupce v podobě Surface Pro 9. Avšak původní model byl představen minulý rok, jen do českých obchodů se dostal se značným zpožděním. Tentokrát by ale měla být situace o něco lepší, jelikož Microsoft uvádí, že dostupnost je nastavena na 8. listopadu.

Surface Pro 9

Nový tablet Surface Pro 9 není nejmenším zařízením díky svému 13palcovému displeji a také hmotnosti skoro 900 gramů. Na druhou stranu se ani tak nejedná přímo o konkurenci pro běžné tablety jako spíše alternativní zařízení k notebookům. Ostatně uvnitř tepou nové procesory Intel 12. generace a je k dispozici plnohodnotný systém Windows 11.

Zdroj: Microsoft

Microsoft uvádí, že na jedno nabití by měl Surface Pro 9 vydržet 15,5 hodin používání, ale zde bude vždy záležet, co uživatel se Surface Pro 9 dělá a jak je nastaven displej. Samotné specifikace jsou výborné, jen záleží, jakou verzi si zvolíte. Základní model má 8 GB RAM a úložiště je o velikosti 256 GB. V našich končinách bude mít nejvybavenější verze i7, 16 GB RAM a 512GB SSD.

Bonusem je Surface Slim Pen 2 stylus k této novince, ale je možné dokoupit i další příslušenství.  Pokud tedy hledáte něco mezi notebookem a tabletem, přičemž stále chcete systém Windows, tak se jedná o jednu z těch lepších variant. Základní model přijde na 33 899 Kč a cena může vystoupat za samotné zařízení až na 57 099 Kč. Je nutné ale počítat i s tím, že klávesnice s obalem se prodává zvlášť a přijde minimálně na 4 999 Kč.

Specifikace

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version