Dotekomanie.cz

Huawei Mate 50 Pro přichází do Česka [aktualizováno]

HUAWEI Mate 50 Pro 1200x675x

Zdroj: Huawei

Aktualizováno 5. 10.

Jak jsme předpokládali, tak do České republiky zavítá jen model Huawei Mate 50 Pro. Konkrétně bude k dispozici verze s 8 GB RAM a 256GB úložištěm v černé barvě. Cena je nastavena na 31 999 Kč, přičemž v rámci předobjednávek od 6. 10. do 31. 10. dostane zákazník hodinky Watch GT 3 46 mm v hodnotě 4 499 Kč zdarma.

Původní článek 6. 9.

Huawei již nepředstavuje každou chvíli nějakou novinku, zejména kvůli sankcím uvalených ze strany USA. Například u mobilů nenajdete podporu pro sítě páté generace a Google služby a aplikace. To je případ i dnešní série novinek v podobě Huawei Mate 50 RS Porsche Design, Huawei Mate 50 Pro, Huawei Mate 50 a Huawei Mate 50E

Série Mate 50

Začneme základními modely Huawei Mate 50 a Huawei Mate 50 Pro. Je jasné, že první novinka má plochý displej, druhá se chlubí zakřiveným panelem do strana  značným výřezem v displeji. Pro verze má navíc rychlejší displej a také se může pochlubit bezdrátovým nabíjením. V obou případech ale tepe Snapdragon 8+ Gen 1 ve speciální úpravě. Podporuje jen LTE, tedy 4G sítě.

Huawei Mate 50 a Huawei Mate 50 Pro; Zdroj: Huawei

U obou mobilů byl použit OLED panel a je zde také dostatečně rychlé nabíjení. Největší zajímavostí je fotografická výbava, která se sice mezi mobily liší, ale hlavní 50MPx snímač má proměnlivou clonou, konkrétně jde o hodnoty mezi F1.4 a F.4. Bonusem navíc je optická stabilizace obrazu. U Huawei Mate 50 RS Porsche Design najdeme stejné specifikace jako u Huawei Mate 50 Pro, jen jsou zde rozdíly v samotném designu a použitých materiálech.

Zdroj: Huawei

Menším překvapením je model Huawei Mate 50E, který je vybaven slabším procesorem a také o něco menší kapacitou baterie, ale jinak se dá říci, že se jedná o lehce oslabenou verzi Huawei Mate 50. Dokonce je zde také foťák s proměnlivou clonou. Všechny mobily jsou vybaveny systémem Harmony OS 3 a podporují maximálně speciální paměťové karty typu NM.

Zdroj: Huawei

Všechny čtyři smartphony se začnou prodávat v domovské Číně. Nevíme, který z nich zavítá do Evropy, ale je docela možné, že si několik měsíců počkáme a také je zde možnost, že se k nám nedostanou všechny.

Ceny

Specifikace Huawei Mate 50

Specifikace Huawei Mate 50 Pro

Specifikace Huawei Mate 50 RS Porsche Design

Specifikace Huawei Mate 50E

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version