Chrome se dočkal úpravy pro tablety

Chrome se dočkal úpravy pro tablety
2022-10-19T08:00:29+02:00
• 19. 10. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google se nijak netají tím, že příští rok se dočkáme nového Pixel tabletu. Ostatně již víme, jak bude vypadat a také je k dispozici pohled i na dockovací stanici, která z něj udělá součást domácnosti. Nyní společnost zveřejnila novou verzi webového prohlížeče Chrome, který byl modifikován a uzpůsoben právě pro tablety.

V první řadě upozorňuje na novinku, která je ale známá z běžné mobilní verze. Posouváním prstu skrze adresní řádek lze přecházet mezi jednotlivými záložkami. Naštěstí je zde i jedna funkce, která vám dá přehled o otevřených webových stránkách. Místo hledání v otevřených tabech si tedy budete moci dopřát maticového zobrazení, což by mělo napomoci v hledání konkrétní otevřené stránky.

ezgif 5 08dd0fcb68 450x284x

Zdroj: Google

Daleko podstatnější a důležitější je podpora funkce Drag and Drop. Stačí mít otevřený Chrome na jedné polovině obrazovky a na druhé například Google Keep. Můžete pak jednoduchým přetažením obrázku z webové stránky ho umístit a v podstatě zkopírovat do druhé aplikace. Není potřeba ho někam ukládat, na vše stačí jedno gesto. Jen je zde potřeba podpory druhé aplikace. Zatím tedy víme o Keep, Gmail a Fotkách.

ezgif 5 0fcbcd01b4 450x286x

Zdroj: Google

Většina webových prohlížečů na mobilních telefonech a jiných přenosných zařízeních má možnost, abyste si nechali zobrazit webovou stránku jako byste byli na počítači, ale je zde nutnost, abyste si vyžádali takové zobrazení explicitně. V nové verzi Chromu pro tablety budete moci nastavit toto chování jako primární, takže se již nikdy nebudete muset starat o nějaké připínání pro každou webovou stránku.

V dohledné době také přijde funkce seskupování tabů, kterou znáte například z verze pro počítače. Google uvádí, že Chrome pro tablety je již nyní dostupný a můžete ho začít využívat. Nebude určen jen pro budoucí tablet od Googlu.

Zdroje: blog.google, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat