Amazfit představil hodinky Falcon, jsou zajímavé a také drahé

Amazfit představil hodinky Falcon, jsou zajímavé a také drahé
2022-10-14T17:59:27+02:00
• 14. 10. 2022

Amazfit Falcon; Zdroj: Amazfit

Trh s chytrými hodinami se dělí na několik kategorií a dá se říci, že každá firma tak nějak dominuje v té své vlastní. Pokud jste milovníci sportu a je to vaše hlavní priorita, tak asi půjdete do modelů Garmin nebo Suunto. Střední třída pak patří Applu a Samsungu, ale pokud nechcete řešit softwarovou podporu, tak asi půjdete do modelů od Fossil. V té nižší kategorii je to trochu složitější, ale dá se říci, že premiantem je zde firma Amazfit. Ta ale dnes uvedla asi své nejambicióznější hodinky Falcon.

Amazfit Falcon

Už sám název Amazfit Falcon může u některých evokovat něco netradičního. To je více méně pravda, jelikož se jedná o robustní hodinky, které i designem ukazují, že něco vydrží. Ale není to jen o tom, jak vypadají. Například displej je kryt safírovým sklem. Co se týče panelu, tak jde o AMOLED technologii. Nabízí s úhlopříčka 1,28 palců s rozlišením 416 x 416 pixelů.

01 898x1066x 580 1237x1268x 亮屏 2 736x742x

Amazfit Falcon; Zdroj: Amazfit

To ale není vše. Hlavním materiálem u těla je titan. Hodinky váží 64 gramů bez pásku a rozměry jsou 49,45 x 47,2 x 12,95 mm. Mají certifikaci 20ATM a celkově prošly hodinky mnoha vojenskými testy. Co se týče konektivity, tak se kromě Bluetooth 5.0 LE nabízí také WiFi (2,4 GHz). Nechybí podpora pozičních systémů. Amazfit uvádí, že je podporováno 6 typů a dokonce i v režimu dual band.

543 拷贝 62 534x778x Screenshot 12 584x833x

Amazfit Falcon; Zdroj: Amazfit

Softwarová výbava obsahuje 159 sportovních režimů, přičemž 8 dokáže automaticky detekovat. Nechybí ani virtuální trenéři. Hodinky samozřejmě umí měřit tep a také okysličení krve. Navíc mají speciální mód měření při plavání a také si poradí s detekcí úrovně stresu. Monitor spánku je zde také, ale je otázkou, jestli by někdo usnul s takovým modelem.

Bohužel specifikace nejsou přesné, tedy není uveden procesor ani vnitřní úložiště, ale podařilo se nám zjistit, že je k dispozici něco málo přes 2 GB prostoru pro hudbu. Bohužel Amazfit Falcon nemají mikrofon ani reproduktor, ale jde připojit bezdrátová sluchátka.

Jsou vybaveny baterií o kapacitě 500 mAh a výrobce uvádí, že při běžném používání vydrží 14 dnů, s úsporným režimem se dá dostat na 30 dnů, při těžkém používání se doba pohybuje kolem 7 dnů a při nastavení přesného GPS módu se dostanete na 21 hodin. Ale i zde existují úspornější verze, pomocí kterých se dají takto používat až 50 hodin.

Rozhodujícím faktorem je ale cena. Bohužel nejde o nejlevnější model. Přijdou na 499,99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 12 600 Kč bez daně. Pakliže se objeví na českém trhu, cena by se mohla pohybovat kolem 16 400 Kč. To je skutečně hodně za hodiny, s kterými nejde například platit.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat