Youtube už testuje až 11 nepřeskočitelných reklam před začátkem videa aktualizováno

Youtube už testuje až 11 nepřeskočitelných reklam před začátkem videa [aktualizováno]
2022-09-16T16:30:13+02:00
• 16. 9. 2022

Zdroj: Dotekománie

9

Aktualizováno 16. 9.

Muset vydržet 5 reklam, které nejdou přeskočit, abyste se mohli podívat na video na Youtube, může být otravné. Jak se ale ukazuje, Youtube testuje až 11 reklam za sebou bez možnosti přeskočení. Abychom byli konkrétní, tak lze se zbavit reklam kompletně, ale pokud si platíte Youtube Premium. Je otázkou, jestli takové množství neodradí diváky, případně nezačnou používat jinou službu. Možná se ale jedná o cíl společnosti a chtějí tak uživatele donutit k předplatnému.

FcvYHmEXEAAUY12 1536x2048x

Zdroj: Sean Taylor (se souhlasem)

Původní článek 13. 9.

Mnohé služby na internetu se zdají být zdarma, ale ve skutečnosti mnohdy platíme buď svými osobními informacemi nebo jednoduchým zhlédnutím reklam. To je i případ služby Youtube, která takové prostředky investuje do tvůrců. technologií, provozu a samozřejmě je nutné myslet i na akcionáře. S jednou změnou ale asi nebudou spokojeni uživatelé, kteří si neplatí Youtube Premium.

Více reklam

Youtube zkouší nejrůznější způsoby integrace reklam a reklamních sdělení. Dokonce v některých případech se nabízí i pokročilejší nástroje, ale nejvíce reklam je v podobě videí před začátkem obsahu, případně během přehrávání. Do této chvíle jste mohli vidět i dvě reklamy za sebou, ale testuje se větší množství.

Někteří uživatelé zaznamenali, že před začátkem videa došlo ke spuštění 5 nepřeskočitelných reklam. Jinak řečeno, všech pět musí divák vydržet, aby se dostal ke svému obsahu. Naštěstí jsou zde určité podmínky, abyste dostali takovou dávku reklamních sdělení. Všechny mají maximální délku 6 sekund, takže v součtu se dostáváme na hodnotu 30 sekund.

playreorder 2x 790x444x

Zdroj: Youtube

Vzhledem k tomu, že delší reklamy jde po třeba 5 sekundách přeskočit, v tomto novém formátu dostane divák plnou dávku. Mnozí budou asi namítat, ale je zde jednoduchá cesta ven. Youtube možná bere změnu strategie u reklam také jako možnost přilákání většího množství uživatelů k placenému členství, kde nejsou absolutně žádné reklamy. Zatím ale probíhá testování a není jasné, kdy novinku rozšíří mezi všechny uživatele.

Zdroje: gizmochina.com, twitter.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Evil Phoebus

18. 9. 2022, 5:49

Tenhle experiment už skončil. Nadále neprobíhá. Prosím o serióznější informace, když už píšu článek. :o)

Jiří Kocman

17. 9. 2022, 13:12

Už nejméně rok platím rodiiný YT premium. Vtipní jsou lidé, kteří tady píší že stačí něco nainstalovat.. Asi používají jen jedno zařízení a nevadí jim YT sledovat v jiné aplikaci.

Až člověk vystřídá 7 operačních systémů denně (Win, Mac, Android, iOs, iPadOS, tvOS, Tizen), a všude chce fungovat bez reklam, nebo chce třeba na mobilu/tabletu používat stažení do offine a zároveň používat přehrávání v plovoucím okně tak má s nějakým jednorázovým udělátkem, nebo neoficiálním programem utrum.

Navíc v rámci této služby je i YT music, žena ho preferuje před Apple Music i Spotify a osobně s ním žít také dokážu, celý rodinný YT premium stojí stejně jako rodinné Spotify, Apple music vyjde na 229 stejně jako samotné YT Music.

Takže měsíční YT bez reklam mě fakticky vyjde jen na 40 korun pro celou rodinu, sotva cena jednoho pivka v hospodě, bezvýznamná částka abych se obtěžoval hledat řešení jak se reklam zbavit, což bude zvláště na Tizenu a AppleTV, respektive v jakékoli TV nebo minitoru dost problematické

Michal Hurčík

17. 9. 2022, 12:41

😂😂 premium 😂
Brave ❤️ to jistí

Ghost MyloshEK

17. 9. 2022, 9:10

Proč si pořád stěžujete na reklamy? Pokud YouTube sledujete pořád, jako já, zaplaťte si. Kdo vám bude neustále dávat něco zadarmo? Televizi si taky platíte.

Daniel Martinek

17. 9. 2022, 1:36

Prostě stačí používat na android patch typu YouTube revanced (je to zkompiluj si sám, ale za bez reklam to stoji)

Jiří Kocman

17. 9. 2022, 13:14

Takže to taky umí stahovat pro offile? Umí to obraz v obraze? A funguje to na Win, MacOS, na iPadOS, iOS, AppleTV os, Tizenu a dalších proprietárních systémech v TV?

Navíc je to doufám na všech těch systémech zcela provázané

Radomil Beneš

16. 9. 2022, 20:23

AdGuard na každé PC a žiju bez reklam.

Petr Dorňák

14. 9. 2022, 21:33

YouTube jde do sra*ek a musí si rychle vydělat. Bohužel tímto krokem přijde o zbytek fanoušků…..

Už testuju nepoužívání YouTube…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat