Vivo chystá X90 Pro+ na konec roku aktualizováno

Vivo chystá X90 Pro+ na konec roku [aktualizováno]
2022-11-11T16:15:58+02:00
• 11. 11. 2022

Zdroj: Vivo

1

Aktualizováno 11. 11.

O přípravách nového modelu Vivo X90 Pro+ víme nějakou dobu, ale zatím se neobjevil ani jeden přímější náznak. Nyní se zřejmě chystá dokončení, aspoň soudě podle záznamu v Geekbench. Potvrzuje se použití zatím nepředstaveného procesoru Snapdragon 8 Gen 2. Maximální taktovací frekvence zřejmě bude 3,19 GHz. Mobil by měl mít i jiné nejrychlejší součástky. Například operační paměti mají být typu LPDDR4x a samotné úložiště pak UFS 4.0. Co se týče displeje, tak se samozřejmě bude jednat o AMOLED panel, zřejmě typu E6. Rozlišení se má pohybovat kolem 2K a frekvence se zastaví až na hodnotě 120 Hz. O nabíjení se postará 80W technologie. Zatím si tedy budeme muset počkat na samotnou podobu, ale odhadujeme, že se co nevidět objeví nějaký další únik.

Vivo X90 Pro geekbench 639x809x

Zdroj: MySmartPrice (se souhlasem)

Původní článek 23. 9.

Model X80 Pro Plus měl dorazit koncem tohoto měsíce, ale ani zdaleka zatím tomu tak není. Ovšem společnost Vivo již údajně pracuje na jeho přímém nástupci, který má nést název X90 Pro Plus. Zahraniční zdroj přináší bližší podrobnosti přibližující první možné specifikace a podle očekávání půjde o velmi nadstandardní telefon.

Ještě letos

Zařízení má dostat zbrusu nový procesor Snapdragon 8 Gen 2, o kterém poprvé uslyšíme během konference naplánované na polovinu listopadu, kdy firma Qualcomm pořádá každoroční technologický summit. Součástí hardwarové stránky bude zřejmě také operační paměť RAM typu LPDDR5x či uživatelské úložiště typu UFS 4.0.

Vpředu rozhodně zaujme nejnovější generace panelu AMOLED E6 od Samsungu a záda ponesou obrovský objektiv o velikosti 1 palec nebo teleobjektiv vylepšený neupřesněným algoritmem. Kdo se stane dodavatele zmiňovaného objektivu, není známo. Tento model by byl postaven vedle jediného zástupce Xiaomi 12S Ultra s 1palcovým snímačem IMX989 od Sony.

Odhalená výbava nenápadně připomíná připravovaný model iQOO 11, o němž rovněž nedávno proběhly první informace. Nakonec k oficiálnímu oznámení chtějí přejít během prosince pro čínské zákazníky. Zbytek světa se může těšit nejdříve až v prvním čtvrtletí příštího roku.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Radim Böhm

24. 9. 2022, 21:14

Tohle je mobil o kterým se dá mluvit, teď jak se předvedou se softwarem a a cena a může to být pořádnej trhač

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat