Microsoft končí s klávesnicí SwiftKey pro iOS

Microsoft končí s klávesnicí SwiftKey pro iOS
2022-09-29T18:00:16+02:00
• 29. 9. 2022

Zdroj: pocket-lint (se souhlasem)

1

V roce 2016 společnost Microsoft odkoupila populární klávesnici SwiftKey, která nabrala na popularitě zejména na Androidu. Klávesnice se ihned dostala i na iOS, jakmile Apple povolil používání alternativních klávesnic. Nyní zde ale máme pro některé uživatele smutnou zprávu.

SwiftKey končí

Microsoft se z ničeho nic rozhodl, že SwiftKey klávesnice bude dostupná jen pro mobilní telefony se systémem Android. Na platformě iOS oficiálně aplikace skončí již 5. října, respektive bude ukončena podpora a také aplikace zmizí z AppStore. Nikdo si ji tedy již nebude moci od tohoto datumu stáhnout, přičemž nebude zde ani možnost, jak ji dostat do iPhonu.

SwiftKey nadále bude fungovat na iPhonech, jen aplikace jako taková nedostane jakoukoliv podporu a tudíž ani aktualizaci. Pokud si ji tedy chcete vyzkoušet, máte ještě čas si ji nainstalovat. Jakmile ale resetujete své zařízení do továrního nastavení, již ji nenainstalujete, takže ani na nový iPhone ji nedoatanete.

Zdroj: SwiftKey

Microsoft neposkytl jakékoliv vyjádření a není jasné, co firmu vedlo k tomuto rozhodnutí. Je možné, že nebyl rentabilní vývoj, ale to je jen náš odhad. Co se týče verze pro Android, tak zde se nic nezmění a stále se bude pracovat na této verzi.

Zdroje: neowin.net, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pro všechny kterým nevadí že SwiftKey do budoucna nemohou aktualizovat a chtějí si ho přenést na nový iPhone či iPad, tak je tu možnost pomocí aplikace iMazing zazálohovat a poté znovu obnovit na novém zařízení celý program i s databází slov. Dostal jsem se totiž do podobné situace v době kdy již v Apple Store nešla stáhnout a potřeboval jsem to vyřešit, protože jsem na klávesnici doslova závislý. Takže jak říkám, zkuste to takto. Funguje to i se zkušební verzí iMazing. Jsou i další aplikace které to zvládnou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat