Dotekomanie.cz

Subznačka společnosti Vivo představila iQOO Z6 5G a iQOO Z6x 5G

iQOO Z6 1255x774x

Zdroj: iQOO

Společnost Vivo vlastní subznačku iQOO, kde zpravidla nabízí cenově dostupnější modely střední třídy. Již v dubnu byly uvedeny mobily iQOO Z6 Pro 5G a iQOO Z6. Dnes zde máme další přírůstek v podobě iQOO Z6 5G a iQOO Z6x 5G. Jde v podstatě o doplnění řady.

Střední třída jak se patří?

Možná byste si mysleli, že iQOO Z6 5G nabídne o něco slabší specifikace než iQOO Z6 Pro 5G, ale v tomto případě to takto nejde jednoduše konstatovat. Je pravdou, že kapacita baterie je o 200 mAh menší a že místo AMOLED panelu je zde LCD, ale například narostla frekvence displeje a nabíjení povýšilo na 80 W.

iQOO Z6 5G; Zdroj: iQOO

Navíc hlavní 64MPx snímač má navít optickou stabilizaci obrazu a také došlo na vylepšení procesoru. Místo původního Snapdragonu 778G je zde plus varianta. Vzhledem ke změně panelu a nenavyšování ceny bylo nutné použít běžnější čtečku otisků prstů, která si našla místo na boku zařízení. Samozřejmostí u tohoto modelu je podpora sítí páté generace.

Druhá novinka iQOO Z6x taktéž nabízí 5G, ale výrobce to nepřeháněl se specifikacemi. K dispozici je běžný LCD panel s Full HD+ rozlišením. O výkon se stará procesor Dimensity 810 od Mediateku. Zadní strana má jen dva foťáky, ale sekundární snímač je spíše zbytečností, jelikož má pouze 2 MPx a slouží pro makro focení. Zajímavou specifikaci najdeme u baterie, jelikož má kapacitu 6000 mAh a podporuje 44W nabíjení.

iQOO Z6x; Zdroj: iQOO

Základní verze iQOO Z6x 5G má nastavenou cenu v přepočtu přibližně na 4 300 Kč. iQOO Z6 5G pak startuje přibližně na 6 100 Kč. Je zde pravděpodobnost, že se nějakým způsobem oba modely dostanou do Evropy, ale zatím si budeme muset počkat na bližší informace kolem dostupnosti.

Specifikace iQOO Z6 5G

Specifikace iQOO Z6x 5G

Zdroje: fonearena.com, weibo.com

Exit mobile version