Messenger dostane šifrování nejen běžných chatů

Messenger dostane šifrování nejen běžných chatů
2022-08-12T09:35:30+02:00
• 12. 8. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dnes je standardem, že veškerá komunikace na internetu je šifrovaná, využívá se HTTPS protokol. I tak některé služby navíc zavádí pro zvýšení soukromí tzv. end-to-end šifrování, díky kterému jen dvě komunikující strany mají přístup k obsahu, nikdo třetí, ani samotný provozovatel služby. U komunikačních aplikací je to relativně běžné, ale například takový Messenger nenabízí tuto funkci pro standardní komunikaci. To se ale brzy změní.

End-to-End

V komunikační službě Messenger lze docílit, aby bylo aktivní end-to-end šifrování. Uživatel musí založit soukromý chat, u běžného není k dispozici takové šifrování. Společnost Meta oznámila, že nyní začíná testování takové možnosti. Ve výsledku již nebude nutné jakékoliv nastavování soukromé konverzace, jelikož bude primárně zapnuto šifrování.

Meta si také pohrává s nejrůznějšími možnostmi v rámci šifrování, jako je například synchronizace mezi zařízeními, šifrování i hovorů a také lepší zakomponování rozšíření Code Verify i pro Messenger. Společnost také uvádí, že zde stále bude možnost nahlásit zprávy pro porušení zásad komunity. Jakmile bude šifrování aktivní, bude platné pro všechny nové zprávy, starší budou bez něj, ale stále budete mít k dispozici kompletní historii.

E2EE Default Test Experience 768x432x

Zdroj: Meta

Součástí oznámení začátku testování je také novinky v podobě vytváření šifrovaných záloh komunikace. Zde si budete moci nastavit PIN nebo nechat vygenerovat kód. Všechny tyto novinky by se mohly objevit u všech uživatelů do roku 2023, ale je s nimi spojeno i zrušení jedné funkce. V aplikaci nebude dostupný Vanish Mode, který byl uveden v roce 2020. Ten bude dostupný jen v Instagramu, aspoň prozatím.

Zdroje: messengernews.fb.com, xda-developers.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat