Huawei Mate 50 opět v přípravě, má dostat Snapdragon 888 aktualizováno

Huawei Mate 50 opět v přípravě, má dostat Snapdragon 888 [aktualizováno]
2022-08-16T07:43:55+02:00
• 16. 8. 2022

Huawei Mate 40 Pro, Zdroj: Dotekománie.cz

Aktualizováno 16. 8.

Původně jsme se měli dočkat modelu Huawei Mate 50 v říjnu minulého roku, aspoň podle spekulací, ale zřejmě dopad sankcí ze strany USA na Huawei vedl k dokladu až do tohoto roku. Nyní zde máme nové informace, které naznačují, že mobily Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro a Huawei Mate 50 RS Porsche Design Edition dostanou upravenou verzi Snapdragonu 888, která nabídne jen LTE. Huawei již nespolupracuje s firmou Leica a podle zdrojů zde bude použita značka XMAGE, kterou stejně vlastní Huawei. Zřejmě půjde jen o marketingový tah. Samotné představení mobilů by mělo proběhnout v září, ale je otázka, jestli nedojde k dalšímu odkladu.

Původní článek 4. 10.

Je tomu již téměř rok, co Huawei uvedl na trh modelovou řadu Mate 40, včetně Mate 40 Pro (recenze), který je dostupný také na našem trhu. Uvedení jeho nástupce v podobě Mate 50 bylo prozatím v nedohlednu, což se ale mění, jelikož známý tipér Digital Chat Station nyní prozrazuje přibližnou dobu jeho představení a také použitý procesor.

Mate 50 až příští rok

Že se představení smartphonů Mate 50 stále odkládá, má svůj důvod. Huawei totiž kromě zákazu obchodování s americkými firmami čelí také velkému nedostatku komponent do svých zařízení. Ostatně také proto bylo neustále odkládáno představení smartphonů P50. Huawei Mate 50 by tedy měly dorazit během prvního čtvrtletí roku 2022 se Snapdragonem 898 pod kapotou. Kvůli omezením ale tento procesor nebude disponovat 5G modemem, Mate 50 si tak bude muset vystačit pouze s 4G připojením.

IMG20201102150309 3456x4608x

Zdroj: Dotekománie.cz

Tyto informace ale částečně odporuje spekulacím, že bychom se představení mohli dočkat během října. V úvahu připadá také možná varianta, že Huawei představí novinky ještě během tohoto roku a kvůli omezeným dodávkám komponent budou dostupné až během roku příštího.

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, news.mydrivers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat