Vodafone ani T-Mobile neplánují navyšovat ceny

Vodafone ani T-Mobile neplánují navyšovat ceny
2022-07-05T09:45:57+02:00
• 5. 7. 2022

Fotka od Kirill Averianov z Pixabay

3

Včera jsme vás informovali o navyšování cen u operátora O2. Dle vyjádření se průměrně bude zvyšovat cena o 50 až 100 Kč v závislosti na počtu služeb. Stane se tak již 1. září tohoto roku. Samozřejmě jsme začali vyzvídat u konkurenční firem, jestli plánují podobný krok.

Zatím bez navýšení

O2 prvně uvádělo, že by se navýšení cen mělo dotknout všech zákazníků, ale následně bylo vyjádření upřesněno, že se nebude dotýkat mobilních služeb, tedy tarifů a předplacených karet. I tak jsme se dotázali konkurence, jestli plánuje podobný krok jako O2. Samotná vyjádření jsou tak trochu strohá, což asi některé nepotěší, ale zároveň mohou být klienti Vodafonu a T-Mobile v klidu.

Screenshot 20220703 223740 Acrobat for Samsung 2400x1080x

Zdroj: @operatorivcr (se souhlasem)

T-Mobile nechtěl jakkoliv komentovat cenotvorbu, ani neposkytl informace o změnách cen svých služeb. Dle našich informací se v tuto chvíli neplánuje navyšování cen. V případě Vodafonu je podobné stanovisko, přičemž společnost komentuje aktuální situaci následovně:

„Vstupní náklady se nám zvyšují stejně jako ostatním firmám a jsme díky tomu pod velkým tlakem. Děláme ale vše proto, abychom byli schopni poskytovat své služby maximálně efektivně, a proto i v této situaci nabízíme zákazníkům dlouhodobě co nejpříznivější ceny. Pokud se ovšem situace, například na trhu s energiemi, nesrovná, budeme ji muset nějakým způsobem v budoucnu zohlednit.“,  uvádí Charlota Dědková z Vodafonu

Zatím tedy změny nenastanou, ale to nevylučuje, že se v budoucnu nezmění ceny. Je nutné zmínit, že operátoři mají povinnost dva měsíce před změnou ceny informovat klienty, přičemž ti mají právo do určitého data nesouhlasit s navýšením a vypovědět službu bez jakéhokoliv penále.

Vzhledem k tomu, že firmy T-Mobile ani Vodafone nerozeslaly informace o změnách cen, tak se zatím nic měnit nebude. Od září tak zdraží jen O2. Bude záležet na klientech, jestli akceptují nové ceny, nebo přejdou ke konkurenci. Je otázkou, jestli O2 někdy sáhne na ceny mobilních služeb, ale to zřejmě jen tak nenastane, jelikož by konkurence mohla využít této šance na získání nových klientů.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Lucie Kopřivovi

17. 8. 2022, 15:14

Dnes došel od T-mobile dopis, že zdražuje vše o 10,7%. I když máte smlouvu, tak je to k prdu, zdražují i tak.

Ale stihlo, na mobilní tarify O2 nesáhlo, ale dost drsně snížilo veškeré slevy, které na mobilní tarify podkytuje, u nás to dělá zdražení o 16,6%

Dva měsíce? Tak to ale asi O2 nestihlo, když to píše (navíc skrytě) do faktury za červen, ne?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat