Samsung představuje One UI Watch4.5 pro chytré hodinky

Samsung představuje One UI Watch4.5 pro chytré hodinky
2022-07-13T13:30:42+02:00
• 13. 7. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung nepoužívá čistý systém Android, a to ani v případě svých hodinek série Galaxy Watch4 a budoucích Galaxy Wtach5, které již používají systém Wear OS od Googlu místo původního Samsung Tizen. Ostatně Samsung úzce spolupracoval na nové verzi operačního systému Wear OS a dlouhou dobu jako jediný výrobce nabízel hodinky s Wear OS 3. Nyní jsme se dočkali uvedení nové nadstavby One UI Watch4.5, která přináší několik novinek.

Galaxy Watch 4 (40mm) – americko-korejský mix [recenze]

One UI Watch4.5

Nová verze je postavena na Wear OS 3.5 a do hodinek v podobě aktualizace zamíří ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Samsung se soustředil na samotné ovládání, což dokazuje plnohodnotná klávesnice QWERTY s podporou swipe zadávání. Zde ale Samsung není moc konkrétní, co se týče dostupnosti, tedy v oblasti podpory jazyků. Samozřejmě zůstává možnost diktování.

One UI Watch 1 1440x960x One UI Watch 2 1440x960x

Zdroj: Samsung

Došlo i na úpravu při volbě SIM karty. Pokud si na telefonu nastavíte, že se má aplikace vždy zeptat před uskutečněním hovoru, kterou SIM kartu má použít, lze tak jednoduše nastavit i přímo na hodinkách. Zde mimo jiné vždy uvidíte, kterou SIM kartu aktuálně používáte.

One UI Watch 3 1440x960x One UI Watch 4 1440x960x

Zdroj: Samsung

Samsung nezapomněl na ciferníky a jejich přizpůsobení. Například jde jeden ciferník uložit ve více barevných mutacích, aby například lépe ladil s vašim oblečením. Kromě barvy jde také měnit zobrazované možnosti.

One UI Watch 5 3000x2000x

Zdroj: Samsung

Samsung se soustředil i na přístupnost, což nejvíce ocení ti, kteří mají problémy se zrakem. Lze měnit kontrast nebo odstíny. Případně je zde podpora pro změnu úrovně průhlednosti nebo také lze odstranit animace. Pakliže máte k hodinkám připojeny bezdrátová sluchátka, je zde možnost na změnu vyvážení. Také ovládání jde upravit a nastavit tak třeba delší prodlevu nebo ignorovat opakovaný dotyk, což vypne reakce na dvojitý dotyk.

Uživatelé mohou nastavit, jak dlouho zůstanou na displeji zobrazené různé dočasné ovládací či jiné prvky (např. ovládání hlasitosti nebo notifikace). Tlačítko návratu na základní obrazovku lze nastavit tak, aby se s jeho pomocí přepínaly nejčastěji používané funkce. Ke všem nastavením pro uživatele se speciálními potřebami se dostanete z jediného menu, takže není nutno procházet nabídku celou.

Samsung se tedy soustředil zejména na ovládání a samotnou přístupnost, aby používání hodinek bylo pohodlné i pro lidi se zdravotními komplikacemi. Přesné datum vydání aktualizace není stanoveno, může se lišit podle země a také jazykové mutace.

One UI Watch 8 1440x960x One UI Watch 9 1440x960x One UI Watch 6 1440x960x One UI Watch 7 1440x960x

Zdroj: Samsung

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat