Přenos historie WhatsApp z Androidu na iOS a naopak je dostupný pro všechny aktualizováno

Přenos historie WhatsApp z Androidu na iOS a naopak je dostupný pro všechny [aktualizováno]
2022-07-21T11:30:37+02:00
• 21. 7. 2022

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 21. 7.

Dlouho jsme čekali na možnost přenášet historii komunikace u aplikace WhatsApp z Androidu na iOS a naopak. První došlo k omezenému rozšíření, což se týkalo i vybraných smartphonů. Nyní jsme se dočkali oznámení, že již je vše dostupné pro všechny, ale je zde omezení, které se týká podporovaných verzí operačních systémů. Musíte mít minimálně Android 5 a iOS 15.5. K dispozici je i kompletní návod v češtině na stránkách podpory služby WhatsApp.

Původní článek 19. 6.

Přechod z Androidu na iOS s aplikací WhatsApp není bez problémů. Svůj účet sice můžete přenést na nové Apple zařízení, ale bohužel přicházíte o historii chatů. Nová funkce, která je na obzoru, by měla tyto problémy zcela odstranit.

Přejít s WhatsApp z Androidu na iOS bude již hračkou

Pro přenos data ze zařízení Android dojde k vytvoření spojení mezi oběma telefony, vybereme si, které aplikace a data chceme přenést a pak dojde k migraci. Nově mezi tento seznam patří i aplikace WhatsApp. Bude možné přenést nejen samotnou aplikaci, ale také všechna její data – to znamená i historii chatů. Na ploše iPhonu se rovnou objeví ikona aplikace, nebude tedy nutné přecházet do App Storu a aplikaci instalovat.

Zdroj: The Verge (se souhlasem)

Aby bylo možné přenesená data dešifrovat a zpřístupnit tak na novém iPhonu, bude se nutné nejprve ověřit heslem, které slouží pro dvoufázové ověření. Po migraci se můžeme následně také rozhodnout, zdali budeme chtít nově chaty zálohovat do úložiště iCloud. Jedná se o zásadní vylepšení, které uživatelům přecházejícím z Androidu na iOS přináší zásadní výhodu. Již nepřijdou o historii chatů. Funkce je prozatím dostupná pouze v rámci beta verze aplikace.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat