Dotekomanie.cz

Instagram představuje novinky zaměřené zejména na Reels

Instagram 1 2 5715x3208x

Zdroj: Dotekománie

Poslední drobnější novinkou u sociální sítě Instagram je nová mapová funkce pro objevování míst a podniků v okolí. Dnes zde máme o hodně větší nálož novinek, které oznámil přímo Adam Mosseri, ředitel Instagramu. Převážně se zaměřují na Reels a videa jako taková.

V hlavní roli Reels

Instagram se již tolik nezaměřuje na běžné fotografie. Jeho strategie se spíše opírá o videa, což dokazuje dnešními novinkami. Jakmile nyní nahrajete jakékoliv video, které má méně než 15 minut, bude na Instagramu prezentováno jako Reels. Záměr této změny nebyl uveden, ale zřejmě chce sociální síť zvětšit obsah v této kategorii obsahu. Navíc na profilu budou videa a Reels prezentována v jedné záložce.

Zdroj: Instagram

Dojde také na rozšíření funkcí pro remixování. Budete mít možnost použít remixování i na veřejně fotografie. Dočkáme se také nových rozložení, případně přidat remix po zveřejnění originálního obsahu. Novinkou jsou také šablony pro Reels s přednastavenými prvky a také možnost použití duálního záznamu kamer, tedy bude možné použít přední a zadní kameru současně.

Zdroj: Instagram

Instagram tak dává skutečně hlavní důraz na videa, ale je otázka, jestli moc nedává do pozadí původní obsah, tedy fotografie.

Zdroje: fonearena.com, twitter.com

Exit mobile version