Instagram dá zřejmě větší důraz na Reels

Instagram dá zřejmě větší důraz na Reels
2022-07-06T17:46:10+02:00
• 2. 7. 2022

Zdroj: Dotekománie

V poslední době jde vidět, že některé společnosti redukují nebo spojují funkce s cílem zjednodušení, a také zřejmě omezením fragmentace. Příklad může být spojení Meet a Duo. Instagram se mezitím zaměřuje čím dál více na video obsah a dočasné příběhy. Není to tak dávno, co došlo k ukončení IGTV a nyní nás zřejmě čeká další změna.

Nově jen Reels?

Instagram v tuto chvíli nabízí možnost zveřejnění dočasného příběhu, pořádání živého přenosu, sdílení fotografií a videí a také možnost publikování Reels. Právě poslední zmíněný formát je takovou konkurencí pro TikTok, takže má podobné omezení. Nedávno Instagram uvedl, že prodlužuje Reels až na 90 sekund, ale dnes zde máme další střípek naznačující budoucnost tohoto formátu.

Sociální síť začíná testovat funkci, v rámci které je vytvořeno Reels z každého videa, které uživatel zveřejní. Netýká se to jen Instagramu, i Facebook si začíná pohrávat se zveřejňováním videí ve formátu Reels. Společnost si od toho slibuje lepší zapojení uživatelů, větší dosah a zřejmě také i více možností pro reklamy.

FWf 0a2WAAArZSH 946x2048x

Zdroj: @MattNavarra (se souhlasem)

Bohužel neznáme detaily tohoto testování, aspoň zatím. Například se naskýtá otázka, jak vlastně takové video bude vypadat ve vynuceném formátu Reels. Ten je omezen délkou, jak bylo zmíněno výše, zatímco videa mohou mít u běžných účtů až 10 minut. Navíc mohou být v horizontálním režimu.

Instagram si s touto novinkou jen pohrává a možná Reels bude fungovat jen jako vynucená mini verze videa, takže bude působit jako upoutávka. Případně Instagram přejde kompletně jen na Reels a běžným videím odzvoní na této platformě.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat