Google oznamuje tři novinky pro Mapy, potěší i cyklisty

Google oznamuje tři novinky pro Mapy, potěší i cyklisty
2022-07-27T11:35:37+02:00
• 27. 7. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Gogole pracuje na ekologičtějším a hlavně ekonomičtějším navigování, ale zatím nevíme, kdy bude vše hotovo a kdy se novinky dočkáme i v našich končinách. Mezitím zde ale máme další novinky, které mají napomoci při cestování a také navigování.

Nejen pro cyklisty

Google se již pochlubil novým fotorealistickým zobrazením budov a různých památek. Nyní informuje, že Google Map přidal 100 takových objektů ve městech jako Barcelona, ​​Londýn, New York, San Francisco a Tokio. Jde více méně o propojení 3D modelu a fotografií, díky čemuž je samotný výsledek velmi reálný. Tato novinka je sice vylepšením, ale zatím je značně omezená, ale není se čemu divit, jelikož zpracování je poměrně náročné na data a čas.

Cyklistika zažívá rozmach, aspoň podle dat Google. Za několik posledních měsíců se zvýšila popularita o 40 %. Aby podpořil tento typ dopravy, vylepšuje samotnou navigaci. Cyklisté si tak budou moci porovnávat jednotlivé trasy. K dispozici jsou informace o převýšení, jestli je na trase hustý automobilový provoz, případně jestli se setkáte se schody nebo s prudkými kopci. Součástí je podrobný popis tras a také informace o typu silnice.

ezgif 1 d663e89d43 320x693x

Zdroj: Google

Sdílení polohy je součástí Google Map již delší dobu a společnost na této funkci pracuje poměrně vytrvale. Nyní jsme se dočkali přidání notifikací. Můžete si tak nastavit, aby byl kontakt nebo kontakty upozornění v případě, že dorazíte do cílové destinace. Také je zde možnost nastavení, aby notifikace byla odeslána, jakmile konkrétní bod opustíte.

ezgif 1 5a36735f77 241x500x

Zdroj: Google

Všechny tyto novinky budou k dispozici v aplikacích pro Android i iOS v následujících týdnech, ale co se týče novinek pro cyklisty, zde bude omezení na oblasti, kde jsou k dispozici již nyní cyklistické trasy. Google nikterak neupřesnil nějaké rozšiřování.

Zdroj: blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat