Fast Pair přichází i na hodinky s Wear OS

Fast Pair přichází i na hodinky s Wear OS
2022-07-03T17:55:38+02:00
• 3. 7. 2022

Zdroj: Google

V roce 2017 Google představil funkci Fast Pair pro rychlejší párování sluchátek k mobilnímu telefonu se systémem Android. V současnosti je podporován Android ve verzi 6 a novější. Google se o tuto funkcionalitu poměrně dobře stará, jelikož nedávno došlo na oznámení, že přijde podpora do zařízení s Chrome OS, Android TV a také se dočkáme u chytrých gadgetů pro domácnost. Nyní míří Fast Pair i do hodinek.

Fast Pair

Google zatím nic neoznámil oficiálně a ani nemáme k dispozici detaily, jako například pro kterou verzi systému Wear OS je funkce dostupná. O existenci podpory se dozvídáme prostřednictvím protokolu změn u Google System Updates z června. Záhy Google odebral tuto informaci, ale vzhledem k tomu, že další zmínky jsou u aktualizace Google Play služeb v22.24, tak se dá odhadovat, že dostupnost tu bude co nevidět.

Fast Pair nabízí nejen rychlejší párování sluchátek a zařízení mezi sebou v rámci ekosystému Android, ale jsou zde funkce i pro hledání ztracených sluchátek nebo zjišťování stavu baterií. Hodinky jako takové se systémem Wear OS zatím měly jen starý způsob párování, ale s Fast Pair by celý proces mohl být dostatečně rychlý, v podstatě na jedno kliknutí.

stazeny soubor 198x255x

Zdroj: Google

Je možné, že Fast Pair na hodinkách nabídne i pokročilejší možnosti, ale budeme si muset počkat na plnohodnotné představení. Jednou z výhod novinky bude i to, že pokud máte sluchátka spárovaná se svým mobilním telefonem, tak automaticky budou spárovaná i s hodinkami.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat