Dotekomanie.cz

Xiaomi Band 7 přichází do Česka s cenou 1290 Kč [aktualizováno]

Xiaomi Mi Band 7

Xiaomi Band 7; Zdroj: Xiaomi

Aktualizováno 21. 6.

Xiaomi Band 7 zamířil na globální a evropské trhy, včetně toho českého. Zatím je u nás dostupná jen varianta bez NFC. Běžná cena se pohybuje okolo 1 300 Kč.

Původní článek 24. 5.

Občas se některému výrobci podaří prosadit se více na konkrétním trhu než konkurenci. Zatímco Apple například udává tempo v případě chytrých hodinek, tak u náramků se dá považovat za hlavního hráče právě Xiaomi. Právě jeho chytrý levný náramek oslovil mnohé uživatele. Dnes zde máme další generaci v podobně Xiaomi Band 7.

Xiaomi Band 7

K dispozici budou dvě verze, tedy Xiaomi Band 7 a Xiaomi Band 7 NFC. Dá se očekávat, že se první do Česka dostane základní model, pak se objeví verze s NFC a nabídne i placení v obchodech. Xiaomi Band 7 nabízí 1,62palcový displej s rozlišením 192 x 490 pixelů, přičemž maximální jas je až 500 nitů, takže by neměl být problém se čtením na přímém denním světle.

Xiaomi Band 7; Zdroj: Xiaomi

Náramku nechybí funkce Always-on, tedy možnost neustálého zobrazování informací. Hmotnost náramku je pouhých 13,5 gramu a svou velikostí je podobný minulé generaci. Náramek se může pochlubit 120 sportovními režimy. Xiaomi Band 7 umí měřit okysličení krve i srdeční tep. Nechybí další funkce pro hlídání fyzické kondice stejně jako monitorování spánku.

Náramek má baterii o kapacitě 180 mAh, což podle výrobce má vydržet 9 dnů vytrvalého používání, případně 15 dnů běžného používání. V tuto chvíli známe jen cenu pro čínský trh, kde je nastavena na 249 juanů za základní model, 299 juanů za verzi s NFC. Česká cena bude asi začínat na 1100 Kč.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version