Xiaomi 12 Ultra zapadne mezi mobilní elitu aktualizováno

Xiaomi 12 Ultra zapadne mezi mobilní elitu [aktualizováno]
2022-06-15T16:31:15+02:00
• 15. 6. 2022

Zdroj: Dotekománie

1

Aktualizováno 15. 6.

Objevují se další informace kolem top modelu Xiaomi 12 Ultra. Tentokrát zdroj uvádí, že mobil skutečně nabídne procesor Snapdragon 8+ Gen 1. Na zadní straně se bude vyjímat hned několik foťáků. Hlavní bude nabízet 50 MPx a optickou stabilizaci obrazu. Další bude mít 48 MPx a jeho schopností bude 5násobné optické přiblížení. Další se také pochlubí 48MPx senzorem, ale bude soužit pro ultra širokoúhlé focení. Poslední snímač bude 3D ToF pro lepší určení hloubky. Samotný displej by nakonec měl mít 6,7palcovou úhlopříčku a bude se jednat o LTPO AMOLED panel s QHD+ rozlišením a 120Hz frekvencí. Baterie by měla mít kapacitu 4800 mAh a bude podporovat 67W nabíjení, případně 50W bezdrátové. K představení by mělo dojít v červenci, ale bližší informace zatím nemáme.

Aktualizováno 7. 6.

Další měsíc, další úniky. Tentokrát zde máme neoficiální rendery založené na uniklých schématech. Naštěstí pochází od velmi věrohodného zdroje, takže se více méně díváme na finální podobu. Samozřejmě se mohou změnit ještě barvy materiálů, ale to je již jen drobnost. Současně se opět objevují informace o specifikacích, ale více méně potvrzují dřívější zjištění. Navíc se jen dozvídáme, že displej bude mít 6,6 palců a celkové rozměry budou 161,9 x 74,3 x 9,5 mm a hmotnost bude pravděpodobně 234 gramů.

Xiaomi 12 Ultra render leak 1024x767 1024x767x Xiaomi 12 Ultra render leak 1024x677 1024x677x

Zdroj: zouton (se souhlasem)

Aktualizováno 17. 5.

Delší dobu jsme nic neslyšeli o nadcházející novince Xiaomi 12 Ultra, ale nyní se objevil zadní kryt tohoto mobilu. Za zveřejněním stojí věrohodný zdroj @universeIce. Díky tomu se nám naskýtá pohled, jak moc bude zadní strana prošpikovaná senzory. Některé otvory budou patřit foťákům, jiné například laserovému ostření a podobně. Očekáváme, že se tento mobil pochlubí pěti foťáky na zadní straně. Bohužel zatím stále nevíme, kdy se novinka představí. Xiaomi si dává na čas.

FS3O6caXwAATZNV 1280x1632x

Zdroj: UniverseIce

Aktualizováno 20. 2.

Modelu Xiaomi 12 Ultra jsme se zatím nedočkali a zřejmě si budeme muset počkat až do třetího čtvrtletí tohoto roku, aspoň podle některých zdrojů. Kromě toho se dozvídáme, že by mobil měl mít procesor Qualcomm SM8475, ale ten také ještě nebyl uveden. Jen dodáváme, že současný Snapdragon 8 Gen 1 má označení SM8450. Dá se tedy předpokládat, že Ultra verze nabídne Snapdragon 8 Gen 1+.

Původní článek 11. 2.

Poslední řada Xiaomi 12 se v nejbližší možné době rozšíří o jednoho zástupce s nadstandardní výbavou. Čínský výrobce momentálně dokončuje novinku nesoucí název Xiaomi 12 Ultra, kterou právě teď přibližuje čerstvý únik. Jeho součástí jsou první klíčové prvky z výpisu výbavy. Avšak přesná podoba telefonu zatím ještě zůstává pod pokličkou.

Špička v každém směru

V přední části můžeme vyhlížet AMOLED panel od jihokorejského Samsungu, který nabídne 120Hz obnovovací frekvenci, 2K rozlišení nebo technologii HDR10+. K displeji by se dále mělo vázat neupřesněné zakřivení a pod ním ukrytá čtečka otisků prstů. Do hardwarové části mají připojit nejnovější čipovou sadu Snapdragon 8 Gen 1 od Qualcommu. Také nelze vyloučit 8/12GB paměť RAM vedle 128/256GB úložiště.

Zajímavým vylepšením bude 120W (kabelové) či 50W (bezdrátové) nabíjení, které dodají k 4 680mAh článku baterie. Dozadu mohou nasadit tři objektivy fotoaparátu od firmy Leica ve složení 50 + 48 + 48MPx snímač. Od prvního spuštění zařízení poběží pod aktuální verzí systému Android 12 včetně vlastního rozhraní MIUI 13. Původní generace dorazila koncem března loňského roku, takže čínské Xiaomi by opět mohlo chtít stihnou toto časové období.

xiaomi 12 ultra 1500x1500x

Zdroj: Gizmochina (se souhlasem)

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com, androidpolice.com, zouton.com, fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tak tohle už ani není telefon ale neskutečně obrovsky prosecká cihla. Další propadák od soudruhů, ledaže by v balení byl batoh od Maa, tak by to šlo. Jinak neprodejné, jako předešlé modely. Protože dát za brak co si hraje na telefon, více jak 5 tisíc, nemá cenu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat