Twitter stále pracuje na podpoře článků aktualizováno

Twitter stále pracuje na podpoře článků [aktualizováno]
2023-07-20T16:30:41+02:00
• 20. 7. 2023

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 20. 7.

Ani po roce od uvedení funkce Note zde nemáme jakékoliv plnohodnotné nasazení. Zatím se jednalo o experimentální funkci a zřejmě se mezi uživatele nedostane s tímto označením. Nově se ve zdrojovém kódu zmiňuje název Articles. Sice se jedná o drobnou změnu, ale na druhou stranu to znamená, že se na funkcionalitě pracuje, i pod novým vedením. Je tak možné, že se brzy dočkáme aspoň beta testování. Něco nám ale říká, že plnohodnotná varianta bude pro předplatitele Twitter Blue.

Aby toho nebylo málo, Elon Musk navíc dodal, že Twitter Articles klidně nabídne možnost tak dlouhý a komplexní text s namíchanými multimediálním obsah, že by se dala vydat kniha.

F1U7bi aAAERUaf 2602x1448x

Zdroj: @FaustoChou (se souhlasem)

Původní článek 26. 8. 2022

Twitter testuje několik nových možností, jak zveřejňovat obsah na této sociální síti. Například je již nějakou dobu ve vývoji funkce pro zveřejňování audia. Dnes zde ale máme oznámení začátku uzavřeného testování funkce Notes, tedy takové podoby běžného článku, jen s tím rozdílem, že nemusíte využívat jinou službu.

Twitter Notes

Jak již bylo uvedeno, tak Twitter Notes je nástroj pro zveřejnění kompletního článku. Bohužel nemáme informace kolem parametrů, tedy kolik znaků je možné napsat v rámci jednoho textu. Sociální síť se ale pochlubila samotným editorem, který vypadá poměrně robustně na první vydání.

ezgif 4 2e136e7796 500x281x

Zdroj: Twitter

Nabízí se základní formátování textu, ale nikde nejsou vidět například nadpisy. Samotné členění tak nebude nějak dobré při delším textu. Je zde ale možnost vložení obrázků, animovaných GIF souborů a také samotných tweetů. Také je možné začlenit odkazy. Příspěvky je možné uložit jako koncepty nebo je rovnou zveřejnit.

ezgif 4 08d9a621bb 500x500x

Zdroj: Twitter

Sice samotný editor je dostupný jen pro některé uživatele a jen ve webové verzi, tak již nyní si může kdokoliv přečíst takový článek, i na mobilu v aplikaci. Zatím nevíme, kdy dojde k rozšíření mezi všechny uživatele, případně jestli bude editor i v aplikaci pro Android a iOS.

Zdroje: twitter.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat