Dotekomanie.cz

Huawei Nova Y70 je levnější novinka, přijde na 3 999 Kč

y70 1770x897x

Huawei Nova Y70; Zdroj: Huawei

Dlouhou dobu jsme v našich končinách neviděli nějakou novinku z řad smartphonů od Huawei, ale to se dnes změnilo. Společnost oficiálně představila model Huawei Nova Y70, který může nalákat na cenu, která je 3 999 Kč.

Huawei Nova Y90 je další přírůstek, přijde na 5 499 Kč

Huawei Nova Y70

Už jen podle ceny je tak trochu jasné, že nelze očekávat zázraky, ale výbava není nikterak špatná. Mobil je vybaven baterií o kapacitě 6000 mAh a podporuje 22,5W nabíjení, což v této třídě stále není obvyklé. Na zadní straně se vyjímá trojice foťáků, kde hlavní má 48 MPx. Pro ultra širokoúhlé snímky poslouží 5MPx senzor a pak je zde ještě třetí pro makro focení.

Huawei Nova Y70; Zdroj: Huawei

Mobil nabízí rovnou 128GB úložiště a může například potěšit konektorem pro sluchátka. Bohužel displej má jen HD+ rozlišení. Z nějakého důvodu společnost neuvedla, jaký procesor se skrývá uvnitř, ale vzhledem k ceně a také podpoře konektivity odhadujeme, že se bude jednat o nižší model.

Mobil ale nemá podporu Google služeb a aplikací. Zůstal na nadstavbě EMIUI 12, která je postavena na Androidu 10. Budete si tak muset vystačit jen s ekosystémem společnosti Huawei.

Specifikace

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version