Dotekomanie.cz

Google Zprávy přichází s novým vzhledem a již je k dispozici

PXL 20220622 044938560PORTRAIT 3 1 3490x1968x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Služba Google Zprávy letos slaví 20 let od svého spuštění a za tu dobu si webová stránka prošla mnohými změnami, stejně jako samotné aplikace. Od svého spuštění se rozšířila do 125 zemí světa a je k dispozici ve 40 jazycích, včetně toho českého. Google uvádí, že každý měsíc se zaznamená 24 miliard kliknutí na samotné články. Dnešní novinka se ale týká jen webové verze a jejího designu.

Zdroj: Google

Nové Google Zprávy

Původní verze, která je ještě k dispozici a klidně ji můžete nadále používat, nabízí poměrně jednoduché a přímočaré rozhraní. Menu na levé straně se drží i na velkých monitorech svého umístění, přičemž obsah je centrován a omezen na šířce. Celý web se tak sice může roztáhnout, ale ne zcela. Všechny novinky a zprávy jsou řazeny pod sebe a rozděleny do jednotlivých sekcí.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nový design ale přichází hlavně s přepracovanou navigací. Ta se již nachází v horním řádku nad obsahem. Obsahová část se sice dělí na dvě části, ale v obou najdete články. Praví je určena pro Místní zprávy a Výběr pro vás. Po skrolování se na řadu dostanou vaše témata, která vás zajímají. Zde je již maticové rozložení obsahu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud je nějaké téma rozvinutější, tak pod hlavním článkem najdete další dva vedle sebe, přičemž se můžete skrze odkaz dostat na další články. Celkově design vypadá asi lépe ve světlém provedení. Tmavé je doprovázeno o spoustu šedých prvků a šedých čar. Dá se pozorovat, že nový design ještě potřebuje trochu práce navíc. Zatím nevíme, kdy dojde k úplnému přepnutí a vymizení původní podoby.

Zdroj: Google

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version