Galaxy S21 FE 4G zřejmě bude poslední svého druhu

Galaxy S21 FE 4G zřejmě bude poslední svého druhu
2022-06-17T15:21:34+02:00
• 18. 6. 2022

Galaxy S21 FE 5G; Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung před nějakou dobou překvapil vydáním top modelu ve variantě FE (Fan Edition), která zapadala zpravidla mezi základní model Galaxy S a Galaxy S Plus. Poslední takovou novinkou je Galaxy S21 FE. Očekávali jsme, že se v tomto roce objeví Galaxy S22 FE, ale některé zdroje naznačují, že Samsung opustí tuto řadu a již další přírůstek nebude. Údajně je za vším nedostatek komponentů. Zřejmě se tak chce soustředit na základní top modelovou řadu. Nejnovější informace naznačují, že posledním svého druhu bude Galaxy S21 FE 4G.

Galaxy S21 FE 4G

Jak již název napovídá, tento model by neměl mít k dispozici sítě páté generace, čemuž bude odpovídat výbava v oblasti antén a samozřejmě asi dojde na změnu procesoru. Očekávali bychom, že se použije například Snapdragon série 800 ve 4G verzi, které například používá Huawei u svých mobilů. Ukazuje se ale, že Galaxy S21 FE 4G bude mít jen Snapdragon 720 z roku 2020.

Pakliže se tato informace potvrdí, zamíří tento model do nižší cenové hladiny. Místo alternativy k top modelům bude asi spíše konkurovat mobilům série Galaxy A. Ty navíc mají lepší procesory a Samsung bude muset nalákat i na něco jiného, než jen cenu. Voděodolnost a optická stabilizace není výjimkou ve střední třídě u Samsungu, takže možná mezi bonusovými specifikacemi bude bezdrátové nabíjení.

samsung galaxy s21 fe sm g990b2 duitsland 1298x344x

Zdroj: galaxyclub (se souhlasem)

Galaxy S21 FE 4G se objevil již i v certifikačních procesech, z kterých se dozvídáme, že jeho kódové označení je SM-G990B2 a bude mít Bluetooth 5.2. Dokonce se objevily částečné záznamy v některých obchodech v Evropě. Odhadujeme, že jej Samsung uvede v tichosti a nebude kolem něj dělat nějakou velkou slávu. Zatím si ale musíme počkat, jestli skutečně bude posledním mobilem s přívlastkem FE.

Zdroje: fonearena.com, galaxyclub.nl

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat