Dotekomanie.cz

Antivir Microsoft Defender je konečně dostupný pro jednotlivce

1920 Panel03 HighlightFeature WindowsSecurity 1920x1080x

Microsoft Defender; Zdroj: Microsoft

Microsoft před několika lety představil vlastní antivir Defender a v roce 2020 jsme se dočkali oznámení, že bude dostupný i pro Android a iOS. Nějakou dobu ho lze již používat, ale v omezené míře. Až dnes je dostupný pro běžné uživatele, jen je zde jedna podstatná podmínka.

Microsoft Defender

Očekávali jsme, že se Microsoft pochlubí a zpřístupní nějakou verzi, byť třeba omezenou na funkcích, i pro běžné uživatele na smartphonech se systémem Android a iOS zdarma. Bohužel se tak nestalo a abyste mohli používat Microsoft Defender na mobilu, musíte mít aktivní předplatné Microsoft 365. To vyjde na 189 Kč měsíčně pro jednotlivce, nebo 269 Kč pro rodinu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Je celkem jasné, že Microsoft Defender není hlavním lákadle k zakoupení předplatného. Spíše se jedná o další funkci navíc pro předplatitele. Ve verzi pro jednotlivce chrání jednu osobu až na 5 zařízeních. Ve verzi pro rodinu lze používat Microsoft Defender u 6 osob, přičemž každá může mít také 5 zařízení. Není zde ale limit, na jakých typech zařízeních lze používat tento antivir.

Microsoft se u něj chlubí i ochranou proti útokům typu phishing, proti malwaru, nabízí průběžné monitorování, upozorňování v reálném čase a také jsou součástí tipy na zabezpečení. Microsoft Defender funguje stejně u obou verzích předplatného. Microsoft Defender je v současnosti dostupná pro Android, iOS, macOS a samozřejmě Windows.

Zdroje: microsoft.com, engadget.com, neowin.net

Exit mobile version