Vivo nasadí větší ultrazvukové čtečky otisků prstů v displeji

Vivo nasadí větší ultrazvukové čtečky otisků prstů v displeji
2022-05-29T15:00:34+02:00
• 29. 5. 2022

Zdroj: Vivo

V tuto chvíli jsou k dispozici dvě technologie čteček otisků prstů v displeji. Nejpoužívanější je založena na optickém řešení. Ve své podstatě se ukrývá pod displejem kamera, která umožňuje zachytit obraz skrze displej. Vytvoří se snímek prstu při přiložení a dojde k porovnání. Druhá technologie využívá ultrazvuk, takže není podmínkou, aby bylo vidět skrze displej. Vivo plánuje více využívat druhou zmíněnou technologii, přičemž se nabídne užitečná vychytávka.

Vivo a lepší čtečka otisků prstů

Vivo nebude první společností s touto technologií ve smartphonech, ale je vidět, že má své plány. Firma ve své tiskové zprávě uvádí, že rychlost odemknutí mobilu je 0,2 sekundy, takže by se tato technologií mohla přiblížit ještě více ke starší, kde se využívá dedikovaný senzor na zadní straně nebo na boku zařízení.

vivo 1 736x415x

Zdroj: Vivo

Další nespornou výhodou je velikost takové čtečky. Vivo uvádí, že samotná plocha se zvětšila 11,1krát. Celková velikost čtečky je 2 cm x 3 cm.

„Smartphony se staly nedílnou součástí našeho každodenního života, spoléháme na ně téměř ve všem – od komunikace, přes nakupování a finanční služby, až po ukládání vzpomínek. Proto jsou témata rychlého přístupu a zabezpečení dat nesmírně důležitá. Díky modernímu a elegantnímu řešení umožňují spotřebitelům některé z našich nejnovějších produktů, počínaje řadou iQOO a X Note, rychlý přístup k aplikacím a bezpečné odemykání. Těšíme se na využítí této nové technologie u našich nadcházejících produktů vivo,” říká Gabriela Roušarová, marketingová manažerka společnosti vivo.

Větší plocha je rozhodně vítanou vlastností a uživatel se nebude muset strefovat do malé oblasti, ale Vivo myslelo i na praktické využití. Například novinka umožňuje ověření skrze dva prsty, ale užitečnější vychytávka je ve spojení s rychlým spuštěním zabezpečené aplikace. V tuto chvíli, pokud chcete spustit aplikaci ze zamčené obrazovky, tak i přes kliknutí na zástupce na některých smartphonech následně musíte provést odemknutí.

vivo 2 736x455x

Zdroj: Vivo

Vivo vzalo tyto dva kroky a předělalo je do jednoho. Samotnou ikonu zobrazí na ploše, kde je čtečka otisků prstů a jednoduchým kliknutím na ikonu dojde současně k odemknutí smartphonu. Navíc je zde dostatek prostoru pro samostatné odemknutí aplikace a také pro další aplikaci. Vivo využívá tuto novinku 3D Ultrasonic Large Fingerprint ve svých nejnovějších top modelech, ale plánuje se rozšíření do většího počtu modelů.

Zdroj: pressmob.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat