HTC představí top model již 28. června aktualizováno

HTC představí top model již 28. června [aktualizováno]
2022-06-21T06:30:49+02:00
• 21. 6. 2022

Foto: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 21. 6.

Bývá zvykem, že před uvedením nějakého smartphonu se objeví celá řada spekulací, úniků a nejrůznějších renderů. V případě nadcházející novinky od HTC zde ale nic není. Ani ty nejznámější zdroje zatím nic nezveřejnily. Že by se HTC podařilo mobil natolik utajit, že jej poprvé spatříme až v den uvedení? Nebo se bude jednat o tak limitovanou edici specifického smartphonu, že jeho dostupnost bude značně omezená? Zatím toho moc nevíme a HTC samotné jen použilo dlouho opuštěný HTC Twitter účet, který dlouhou dobu jen sdílel příspěvky jiných účtů.

FVv3dTTXwAABP7e 3840x3840x

Zdroj: HTC

Aktualizováno 9. 6.

Spekulovalo se, že HTC odloží představení svého nového smartphonu se zaměřením na metaverse, ale nyní zde máme oficiální pozvánku k představení. Událost se odehraje již 28. června. HTC hlavně láká na svou verzi metaverse, kterou pojmenoval Viveverse.

286378372 5252635731450934 3530365814782681909 n 1800x1800x

Zdroj: HTC

Aktualizováno 28. 5.

Objevily se informace, že bychom se konečně mohli dočkat smartphonu od HTC. Nebyl jasné, jestli půjde o top model nebo o něco běžnějšího. Z dostupných informací ale vyplývalo, že novinka měla cílit na metaverse, tedy nový fenomén. Jak se ale ukazuje, tak samotné uvedení se mělo odložit. Důvodem mají být problémy v dodavatelských řetězcích a také kvůli COVID onemocnění, které stále postihuje asijské oblasti. Zdržení ale nemá být jen u chystaného top modelu, mělo dojít ke zdržení nové linie mobilů. HTC sice odkládá představení na pozdější termíny, ale minimálně nyní víme, že je v plánu více zařízení.

Původní článek 2. 3.

HTC se více méně stáhlo z trhu smartphonů a soustřeďuje se zejména na virtuální realitu v rámci své značky Vive. Sice se občas objeví nějaký mobil, ale z pravidla jde o slabě vybavené zařízení určené jen pro některé trhy. Mnohdy ani neobstojí v silné konkurenci, co se týče výbavy a ceny. Nyní se ale dozvídáme, že se brzy dočkáme smartphonu zapadajícího mezi top modely.

HTC Vive Focus 3 – když jde o business [recenze]

Top model od HTC

Tentokrát se o existenci top modelu od HTC nedozvídáme skrze nějaké úniky nebo spekulace. Informace přímo potvrdil Charles Huang, viceprezident Vive společnost HTC pro regiony Asie a Pacif. Ten nesdílel příliš mnoho detailů kolem samotného mobilu, ale naznačil, že by se novinka měla zaměřit na vznikající metaverse, tedy nový internetový prostor zaměření na virtuální a rozšířenou realitu.

HTC Exodus 1s představen, další blockchain smartphone

HTC chce mobil integrovat a směřovat na Viveverse, tedy svou vlastní verzi metaverse. Dá se předpokládat, že mobil bude nějakým způsobem doplňovat současnou nabídku produktů Vive. Je otázkou, jestli nabídne nějaké specializované funkce a hardware pro toto použití.

HTC

HTC Exodus; Zdroj: HTC

Zatím bychom asi měli mírnit nadšení, že by se HTC pokusilo o plnohodnotný návrat do světa mobilů. Skoro bychom zatím mohli myslet, že se bude jednat o podobnou strategii, jakou má Sony se svými modely Xperia Pro. Ty jsou zaměřeny hlavně na fotografy a kameramany. Čemuž odpovídá i sama cena. Rozhodujícím faktorem pro HTC nebudou jen funkce a hardware, ale také sama cena. Bohužel HTC není společností, která je známá levnějšími mobily nebo zařízeními s dobrým poměrem ceny a výkonu. Na další informace si budeme muset počkat.

Zdroje: gsmarena.com, phonearena.com, androidpolice.com, facebook.com, fonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

StandaKrotil

11. 6. 2022, 23:52

To ještě existuje, jo?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat